array(1) {
  [0]=>
  int(37158)
}

De Ringrijder keert begin april terug in Middelburg

De sokkel van ‘De Ringrijder’ werd vorige week al verplaatst, maar wanneer komt het beeld zelf nu eigenlijk terug? We deden op Twitter navraag bij wethouder Saskia Szarafinski. Via Suzanne Wielemaker liet zij ons weten dat de bronsgieterij het beeld in de eerste week van april terug zal plaatsen.

Lia Hector van GALERIE T wees ons erop dat de maker van het beeld, Gerard Brouwer, onlangs is overleden aan de ziekte ALS. Ze vertelde dat het werk van Gerard door heel Nederland is te vinden:

“Als mens kon Gerard je sterk het gevoel geven dat de kleine dingen in het leven belangrijk zijn en dit voel je ook terug in zijn beelden. Eén van mijn lievelingsbeelden in de openbare ruimte zijn de 4 zakenmannen. Puur alleen in de houding voel je hier de verschillende persoonlijkheden, soms zeker, soms onzeker. In Hulst staan 2 bronzen van Gerard en in Arnemuiden staat het vissersvrouwtje.

Ook kunst is trendgevoelig. Zo vertelde Gerard mij eens dat in een periode van abstractie hij altijd doorgegaan is met het figuratieve en dat hij zo in nu weer een periode van het figuratieve één van de beste kunstenaars is. Zijn kleine werken zijn altijd minder uitgewerkt dan zijn beelden in de openbare ruimte. Na eerst wat kleine modellen voor de opdrachtgever gemaakt te hebben, waar de opdrachtgever dan vervolgens een keuze uit kon maken, was de vraag bijna altijd kan het niet nog wat figuratiever(eigenlijk jammer). Ik ben ooit een brons in Leeuwarden tegengekomen wat ik herkende als de hand van Gerard en dat was ook zo. In het werk van Gerard voel je zijn gevoel, handen en vingers.”

Zie ook:

http://www.galerie-t.nl/kunstenaars/gerard-brouwers
en
https://tagrijn.wordpress.com/2017/03/06/beeldhouwer-gerard-brouwer-overleden/

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/2017/03/15/de-ringrijder-verplaatst/

https://wijzijndestad.com/2016/08/15/stadsattractie-de-verdwenen-ringrijder/

https://wijzijndestad.com/2016/09/18/lia-hector-is-de-stad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Markt Middelburg, 1911
Markt Middelburg, 1911

Markt Middelburg, 1911. Foto: Middelburg Dronk.

25 mrt 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Hoe Tim van Eenennaam aan de Middelburgse weg timmert
Hoe Tim van Eenennaam aan de Middelburgse weg timmert

Heb je ze al gezien, die prachtige posters op de kiosk van Robuust? Mensen die het Middelburgse gebeuren een beetje volgen op Facebook herkennen de beelden, dat kan bijna niet […]

25 mrt 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Fromagerie Forianne sluit zich ook aan bij de VOM!
Fromagerie Forianne sluit zich ook aan bij de VOM!

Dat gaat lekker zeg! Wij zijn De Stad – Middelburg en de VOM mogen alweer een nieuw lid begroeten! Fromagerie Forianne op het Damplein heeft zich ook aangesloten bij de […]

25 mrt 2017