Geplaatst op 02 februari 2016

De stand van zaken bij InMiddels

Het is niet onze gewoonte om in korte tijd een paar keer aandacht te besteden aan dezelfde initiatieven of ondernemingen, maar voor projecten die een langere aanloop hebben maken we graag een uitzondering. Zo ook voor InMiddels. Dat project is namelijk niet alleen mooi en leuk; het is ook spannend. Het is een plan waar veel kosten –en dus ook risico’s- aan zijn verbonden. Ook daarom vinden we het tof dat initiatiefneemster Guusje Bugajski open kaart speelt, en ons op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen. Daar doen we graag verslag van.

Vooralsnog ligt alles geheel op schema. Er is enorm veel gebeurd sinds de laatste update, van 12 december. Guusje sprak met heel veel mensen, variërend van de verhuurder, leveranciers en potentiële ondernemers tot de wethouder en andere vertegenwoordigers van de Gemeente. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Er is veel belangstelling van ondernemers (op inmiddels.com/info/deelnemers zijn er nu al enkele te vinden), de contracten zijn getekend, Justin Picard heeft de website opgeleverd en alle vergunningen zijn rond. Gisteren kreeg InMiddels de sleutel van het pand aan Lange Delft 127. Bliek, waar we gisteren over schreven, had de tijdelijke vestiging ondertussen weer verlaten. Onnodig te zeggen dat we ons graag even rond lieten leiden.

Hoe oud het pand precies is moeten we nog uitzoeken, maar in de Krantenbank Zeeland zagen we al wel dat er heel veel winkels in het pand hebben gezeten. Alleen al tussen 1900 en 1925 kwamen we vier verschillende namen tegen op dat adres (toen nog Lange Delft A90-A91). Van die historie zie je op de begane grond en eerste verdieping echter niet zo veel meer terug, want na het vertrek van lampenwinkel Homelight is het pand volledig gerenoveerd, en kreeg het de aankleding van een moderne winkel, met systeemplafonds e.d. Maar niet de zolder. Daar knalt de geschiedenis meteen in je gezicht. Denk aan antieke behangetjes en schrootjes die net doen alsof ze kastdeuren zijn.
Het pand is groot.

Op de benedenverdieping (zie ook de plattegronden tussen de afbeeldingen) komen onder meer de juice-, koffie- en saladebar en de verschillende winkeltjes (daar komen we later nog wel op terug). Op de eerste verdieping is een grote ruimte waar onder meer InMiddels Yoga en BOAZS lessen zullen verzorgen, en een paar kleinere, waar o.a. Sylvia Wielart en Bianca Koet een praktijkruimte gaan delen (haptonomie en massages). De dames waren gisteren ook van de partij. Gezellig! En een mooi fotomomentje uiteraard 🙂

Op de genoemde zolder worden werkplekken ingericht voor ZZP’ers. In tegenstelling tot de andere verdiepingen zal daar nog veel verbouwd moeten worden. Dat wordt dus als eerste gedaan. Het moge duidelijk zijn dat juist dat dat laatste veel geld kost. Daarom is er ook een crowdfunding gestart, waarover je alles kunt lezen op inmiddels.com/wij-bouwen-inmiddels. Giften zijn van harte welkom, maar je kunt ook echt investeren. Leuk om daarbij te melden is ook dat Guusje ook een actie gaat starten in de geest van ‘Het project van de rode paperclip’, uit 2005. Ene Kyle MacDonald begon toen letterlijk met een paperclip die hij steeds verruilde voor iets groters. Uiteindelijk had hij een huis. Zie ook goo.gl/29pSfh. Guusje begint met een paar barkrukken, in de hoop dat daar uiteindelijk ook iets moois uit zal groeien. Iemand schonk haar ook al een prachtige espressomachine, maar die is waarschijnlijk een beetje te kostbaar om in te zetten voor de ruilhandel. Die kan ze beter zelf houden.

Kortom mensen: er gebeurt van alles rondom InMiddels. De zaak opent waarschijnlijk al in maart, nog voordat alles klaar is. Voor het echte eindresultaat zullen we wat langer geduld moeten hebben, maar het is bijvoorbeeld wel het streven om ZZP’ers al in een vroeg stadium de ruimte te geven. Zolang er nog wordt verbouwd tegen half tarief. Iets zegt ons dat het er best eens gezellig kan gaan worden. Gisteren was dat in ieder geval wel al zo. Toen we voor de deur stonden te kletsen mengden diverse bekenden zich in het gesprek. De buurtjes van Il Pranzo bijvoorbeeld. En dan straks ook nog Bahaar Markt als overburen: dat stuk van de Lange Delft krijgt een geweldige impuls, dit voorjaar.

inmiddels.com

**Gerelateerde berichten**

Het vervolg op Ontpopt

InMiddels

Tags:

Delen op