Geplaatst op 02 maart 2016

De stand van zaken rondom de verbouwing en pandenruil van Esprit en BomonT Middelburg

Hoe staat het er eigenlijk voor met de grootscheepse verbouwing en pandenruil van BoMonT en Esprit Middelburg? Welnu: dat schiet behoorlijk op. Gisteren heeft Bob van Lingen ons rondgeleid in beide panden.

We hebben allemaal kunnen zien dat het pand aan Markt 53 rigoreus is aangepakt in de afgelopen weken. Omdat de Flagshipstore van BOMONT Middelburg een extra verdieping krijgt was het nodig om eerst weer een deel van het pand af te breken. We zagen gisteren dat het resultaat indrukwekkend is. Je kunt met zowel een roltrap, een lift als met een gewone trap naar de eerste verdieping, en nu alles nog leeg is zie je ook hoe diep het pand werkelijk is. Het is gaaf hoe je aan de voorzijde van die verdieping mooi over de Markt kunt kijken, terwijl je rond een ballustrade loopt. Vanaf de Markt kunnen passanten dan ook weer naar binnen kijken. De medewerkers zijn vandaag al begonnen met schoonmaken etc, want de zaak zal al op 16 maart worden geopend! Tegelijkertijd moet er nog wel het een en ander worden afgewerkt. Op de voorgevel, bijvoorbeeld, zal nog hout worden aangebracht.

Het nieuwe pand van Esprit (het oude van Bomont op de hoek Markt/Plein 1940 dus) gaat een week later open, op 23 maart. Ook die locatie is volledige gestript en wordt nu weer opnieuw ingedeeld. Bob legde uit dat alles zo wordt gebouwd dat er aan de kant van Plein 1940 veel meer licht zal worden binnengelaten. Het pand krijgt aan de buitenkant sowieso een make-over. Rondom zullen nog grote ramen tot aan de de grond komen en ook de entree zal volledige worden vernieuwd. Ook daar komen grote glazen deuren. Bob legde uit dat de openingsdata geen toeval zijn: beide zaken willen graag heropenen voor Pasen, omdat vanaf dat moment ook toeristen de stad weer massaal zullen bezoeken. Esprit bestaat op 1 april bovendien 3 jaar. Het is natuurlijk mooi om dat feestje op de nieuwe locatie te kunnen vieren.

Eén ding is zeker: de tweede panden ondergaan een heuse metamorfose en zullen veel prominenter zichtbaar zijn in de stad dan voorheen. Dat is natuurlijk ook precies de bedoeling. We wensen Bob, Ron en al hun medewerkers succes met afronding van dit traject. Jullie zijn De Stad!

Gerelateerd:
Esprit Middelburg en BomonT ruilen van pand


Delen op