Geplaatst op 20 juni 2019

De Stationsbrug Middelburg gaat alsnog op reis, in september

In maart 2018 schreven we dat de Stationsbrug vanaf september dat jaar op reis zou gaan. Dat reisje werd echter uitgesteld door de vondst van Chroom-6 in oude verflagen.

Nu gaan we voor de herkansing. Provincie Zeeland schrijft in een persbericht:

Stationsbrug vanaf 23 september dicht

“Op maandag 23 september 2019 om 7.00 uur wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de brug in goede conditie houden, vindt tot en met zondag 12 april 2020 om 23.59 uur groot onderhoud plaats. De Stationsbrug gaat tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel.

In Middelburg vinden ook werkzaamheden plaats, denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van elektrische installaties en de remmingwerken in het Kanaal door Walcheren. Na deze renovatie gaat de brug weer jaren mee. Op dit moment is de planning dat de Stationsbrug op maandag 13 april 2020 weer door het (vaar)wegverkeer gebruikt kan worden, zoals voorheen.”

en:

“De huidige Stationsbrug wordt tijdelijk vervangen door een pontonbrug. Een pontonbrug is een brug die rust op één of meer drijvende platformen (pontons). Via trappen is de brug te bereiken. Deze trappen zijn niet geschikt voor brom- en fietsverkeer.”

Foto Stationsbrug 1910: Beeldbank Zeeuws Archief.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-stationsbrug-middelburg-gaat-op-reis-in-september/

wijzijndestad.com/verhalen/de-stationsbrug-van-middelburg-als-duikplank/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg