array(1) {
  [0]=>
  int(11493)
}

De Stationsbrug Middelburg gaat alsnog op reis, in september

In maart 2018 schreven we dat de Stationsbrug vanaf september dat jaar op reis zou gaan. Dat reisje werd echter uitgesteld door de vondst van Chroom-6 in oude verflagen.

Nu gaan we voor de herkansing. Provincie Zeeland schrijft in een persbericht:

Stationsbrug vanaf 23 september dicht

“Op maandag 23 september 2019 om 7.00 uur wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de brug in goede conditie houden, vindt tot en met zondag 12 april 2020 om 23.59 uur groot onderhoud plaats. De Stationsbrug gaat tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel.

In Middelburg vinden ook werkzaamheden plaats, denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van elektrische installaties en de remmingwerken in het Kanaal door Walcheren. Na deze renovatie gaat de brug weer jaren mee. Op dit moment is de planning dat de Stationsbrug op maandag 13 april 2020 weer door het (vaar)wegverkeer gebruikt kan worden, zoals voorheen.”

en:

“De huidige Stationsbrug wordt tijdelijk vervangen door een pontonbrug. Een pontonbrug is een brug die rust op één of meer drijvende platformen (pontons). Via trappen is de brug te bereiken. Deze trappen zijn niet geschikt voor brom- en fietsverkeer.”

Foto Stationsbrug 1910: Beeldbank Zeeuws Archief.

Gerelateerd:

De Stationsbrug Middelburg gaat op reis, in september

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-stationsbrug-van-middelburg-als-duikplank/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Afsluiting Avondvierdaagse Middelburg 2019
Afsluiting Avondvierdaagse Middelburg 2019

De avondvierdaagse 2019 zit er weer op! Een dikke duim voor alle Middelburgse wandelaars die dit jaar meeliepen. Tot volgend jaar!

21 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Renovatie Albert Heijn Pottenbakkerssingel van start
Renovatie Albert Heijn Pottenbakkerssingel van start

De renovatie van het pand van Albert Heijn Middelburg-Centrum, aan de Pottenbakkerssingel, is begonnen! Sinds kort wordt er druk verbouwd en gesaneerd in het deel aan de voorzijde, waar voorheen […]

21 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Stand van zaken fietsenstalling en openbare toiletten Zusterplein
Stand van zaken fietsenstalling en openbare toiletten Zusterplein

Het gaat prima, met de fietsenstalling en openbare toiletten die de VOM (i.s.m. Gemeente Middelburg) onlangs heeft heropend op het Zusterplein. Vanochtend spraken we Cees Verhage op Plein 1940, waar […]

21 jun 2019