Geplaatst op 08 april 2017

De verbouwing bij het Zeeuws Museum

Maar wat zijn toch allemaal aan het doen bij het Zeeuws Museum? In dat filmpje van de rondleiding door het Abdijcomplex, van 17 februari, zag je de steigers al tegen het gebouw staan. Die staan er nu nog steeds.

Welnu: het gaat hier om een compleet nieuwe inrichting van de derde verdieping, de afdeling Kunst en Geschiedenis. Die afdeling wordt op 13 mei a.s. feestelijk heropend, onder de nieuwe naam ‘Dit is Zeeland’.

Projectleider Rinus Roepman tipte ons dat er afgelopen maandag een sarcofaag naar binnen zou worden getakeld. Dat vonden we wel interessant natuurlijk. Maar we hadden blijkbaar niet goed opgelet, want toen we maandag aankwamen, rond 12.30 uur, zat Loek Souisa net de afgehandelde klus van die middag te noteren. Te laat! Maar depotbeheerder Ron Leeuwenburg liet ons gelukkig nog even binnen, zodat we met eigen ogen konden zien waar men zoal aan werkt. Omdat je daar in deze fase alleen de eerste contouren van ziet kunnen we er nog niet zo veel over vertellen, al zagen we wel dat Jan Kort en collega’s er al flink op los hebben getimmerd.

Wordt dus vervolgd.

Met een extra bedankje voor Ron, die ons achteraf nog een paar foto’s stuurde van de takelmomenten eerder die dag. Die sarcofaag weegt zo’n 400 kilo. Nu die op z’n plek staat kan er verder getimmerd worden.

Meer informatie:

www.zeeuwsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/praktische-info/verbouwing-derde-verdieping

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/02/18/video-een-rondleiding-door-en-over-de-abdij-van-middelburg/

wijzijndestad.com/2016/12/22/collectie-zeeuws-museum-ook-online-te-bewonderen/

wijzijndestad.com/2015/12/12/geslachtsdelen-in-het-zeeuws-museum/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg