array(1) {
  [0]=>
  int(10705)
}

De verbouwing van Achter het Hofplein 43: een rondleiding door Cristel Barto

De uitzending van Nieuws en Co, afgelopen dinsdag, ging onder meer over Zeeuwen die (niet) terugkeren naar Zeeland. De mannen van de Zeeuwse Connectie, die achter de ZeeuwseVacaturebank.nl zitten, kwamen ook aan het woord.

Het is een onderwerp waar wij het ook vaak over hebben met mensen. Er zijn veel vacatures in onze provincie, maar tegelijkertijd zie je dat veel Zeeuwen die eenmaal zijn uitgevlogen niet zo snel terugkeren op het oude nest, onder meer vanwege de werkgelegenheid.

Met Cristel Barto kletsten we er een paar weken geleden ook over. Ze woonde en werkte een paar jaar in Amsterdam, maar is nu terug in Zeeland. Als consultant is het echter nog niet zo eenvoudig om opdrachtgevers te vinden in de regio. Toch wil ze hier blijven.

Dat laatste kunnen we goed snappen. Uit Middelburg wil je sowieso niet weg, maar zeker niet als je een woning in het vooruitzicht hebt zoals Cristel. Begin 2020 hoopt ze in te trekken bij Mattheo Rozemond, die al maanden bezig is met de verbouwing van de Achter het Hofplein 43, de voormalige bibliotheek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, dat later werd gebruikt door de kerk, voor onder meer die jeugdsoos Hofplein, waar we eerder al over schreven.

Gisteren leidde Cristel ons even rond, om te laten zien hoe de verbouwing vordert. Het ziet er al heel anders uit dan twee jaar geleden, toen we daar een kijkje namen bij de repetitie van ‘De Engel van de Kuiperspoort, van Tiemen Goossens. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat. Gelukkig beloofde Cristel gisteren dat we tegen de tijd dat het pand wordt opgeleverd ook weer welkom zijn. Te gek!

Gerelateerd:

Een nieuwe bestemming voor Achter het Hofplein 43

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-premiere-van-de-engel-van-de-kuiperspoort/

Nieuws en Co live vanaf de Markt in Middelburg

https://middelburgdronk.nl/wiki/Hofpleinsoos

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zijn zijn De Stad: Wieteke Schop-Molle
Zijn zijn De Stad: Wieteke Schop-Molle

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in de Middelburgse & Veerse Bode Wieteke Schop-Molle, een echte Middelburgse die we al kennen sinds onze jeugd. Ze […]

5 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Putlucht
Putlucht

We krijgen van diverse mensen vragen over het feit dat het ongelooflijk naar stront stinkt in de stad vandaag. We weten het ook niet mensen. Ze zullen op het land […]

5 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De Markt is De Stad! Een kijkje in de kraam van Arnold en Wil Oudsen
De Markt is De Stad! Een kijkje in de kraam van Arnold en Wil Oudsen

In april vorig jaar was Arnold Oudsen volop in het nieuws, omdat hij 80 werd, en door zijn collega’s van Weekmarkt Middelburg in het zonnetje werd gezet. Arnold is inmiddels de oudste […]

6 aug 2019