array(6) {
 [0]=>
 int(5128)
 [1]=>
 int(5129)
 [2]=>
 int(5130)
 [3]=>
 int(5131)
 [4]=>
 int(5132)
 [5]=>
 int(5133)
}

De vernieuwing bij Tourist Info en de stadsgidsen van Middelburg

Oplettende Middelburgers hebben het misschien al gezien: Tourist Info Middelburg, ondergebracht in De Drvkkery, is helemaal vernieuwd.

De veranderingen zitten ‘m onder meer in de nieuwe servicebalie van Tourist Info (voorheen Tourist Shop), die een prominent plekje in het voorste deel van de winkel heeft gekregen. Was die balie eerst geïntegreerd in de algemene balie; nu kunnen bezoekers, afzonderlijk van andere klanten, rustig worden geholpen.

Ook het team van de stadsgidsen is in een nieuw jasje gestoken, letterlijk. Alle gidsen hebben een nieuwe, blauwe outfit gekregen, waardoor ze veel herkenbaarder zijn geworden. Het team is recent ook nog eens uitgebreid met vijf nieuwe medewerkers.

Door de coronacrisis en het tijdelijk wegvallen van de tochten door ons mooie Middelburg is het team ook aan de slag gegaan met nieuwe tochten en manieren van werken. Sommige excursies zijn aangepast of uitgebreid en er zijn een paar nieuwe bijgekomen. Je kan nu ook individueel (of met familie) een wandeling maken die vooraf wordt toegelicht met een beeldpresentatie in de Raadszaal van het historische Stadhuis. Stadsgids en historicus Willem van de Broeke neemt je aan de hand van een presentatie mee naar de achtergronden van de stad. Daarna ga je toegerust en met een handleiding zelfstandig de stad door.

Nieuw zijn ook de fietsexcursies. Je kan kiezen uit twee verschillende fietsexcursies over Walcheren: de maritieme tour tussen Middelburg en Vlissingen waarin o.a. de slag om de Schelde wordt getoond; of de tocht Middelburg-Veere waarin het waterverleden de twee steden en het landschap vormde. De verschillende tochten kunnen ook helemaal op maat worden aangeboden, als je dat wil. Of je nu wil lunchen, een rondvaart wilt maken, een workshop wil bijwonen of een proeverij: de medewerkers van Tourist info maken voor ieder gezelschap een dagprogramma naar wens.

Afgelopen maandag spraken we in het stadhuis met directeur Jan de Vlieger en vijf gidsen. In de winkel vertelde Renske Poll iets over de nieuwe balie. Zij is ook een van de mensen die op beurzen in onder meer België Middelburg aan de man en vrouw brengt. Dat doet ze al zeventien jaar. Stadsgids Magda is zelfs nóg langer een visitekaartje van de stad. Ze vertelt al eenentwintig jaar verhalen aan onze bezoekers! Geweldig toch?

Filmpje: op YouTube.

Meer weten? Kijk dan op https://drukkerijmiddelburg.nl/tourist-info.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Vincent Colauto, de chef van Klein Café Cliché Middelburg
Vincent Colauto, de chef van Klein Café Cliché Middelburg

“Je hoort mensen wel vaker zeggen dat iets voelt als thuiskomen, maar voor mij voelt het werken in Klein Café Cliché écht zo, geloof het maar gewoon.” Chef Vincent Colauto (1983) zegt […]

16 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Kleurrijk Middelburg
Kleurrijk Middelburg

♥️ Middelburg. Goed gedaan, Brasserie Eiggenwijzz!

16 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Dronevliegen met Dennis van Mediamarkt Middelburg
Dronevliegen met Dennis van Mediamarkt Middelburg

We twijfelen er zelf al een paar maanden over: gaan we nu een drone kopen of niet? Dat drones leuk en nuttig vinden staat vast, maar is zo’n DJI Mavic […]

17 jul 2020