Geplaatst op 21 augustus 2020

De vernieuwingen bij het Azijn Atelier in Middelburg

Er is veel gebeurd in en rondom Het Azijn Atelier, de afgelopen twee jaar. In 2018 stopte Peeters Geschenken definitief in het pand aan Nieuwe Burg 8, in maart 2019 heropenden Mari-Anne en Marien op hetzelfde adres een geheel vernieuwde winkel, onder de huidige naam. De benedenverdieping werd vanaf toen gebruikt als winkel, de bovenverdieping als keuken, atelier en als ruimte om workshops in te verzorgen.
 
De vernieuwingen bevielen op zich prima, maar door allerlei omstandigheden kozen Marien en Mari-Anne er uiteindelijk voor om hun eigen huis te verkopen en boven de zaak te gaan wonen. Het pand werd daarom helemaal gerenoveerd. De bovenste twee etages zijn nu mooie woonruimtes geworden, de keuken van het Azijn Atelier is verplaatst naar het achterste deel van de winkel, die helemaal opnieuw is ingericht. Begin dit jaar is het stel ook nog eens getrouwd.
 
Ook het Azijn Atelier leed onder de crisis, in de barre tweede kwartaal van dat jaar, maar inmiddels draait alles weer naar volle tevredenheid. De nadruk ligt nu op een groot aanbod huisgemaakte producten, zoals Fudge, mosterd, chutney, zeep en -uiteraard- azijn, al kun je bij het Atelier ook terecht voor bijvoorbeeld keukenschorten, thee én een kleine collectie speciale pannen. Marien heeft de oude geschenkenwinkel weliswaar losgelaten, maar bij bijzondere edities kan hij het toch niet laten er een paar van in te kopen 🙂
 
Maar hoe dan ook: het Azijn Atelier kan er weer jaren tegenaan en heeft zich ook (weer) aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg!
Filmpje: op YouTube.
 
 
Gerelateerd:
 
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg