array(8) {
 [0]=>
 int(43776)
 [1]=>
 int(43782)
 [2]=>
 int(43778)
 [3]=>
 int(43779)
 [4]=>
 int(43775)
 [5]=>
 int(43780)
 [6]=>
 int(43781)
 [7]=>
 int(43777)
}

De virtuele open dagen van Nehalennia SSG

Wij noemen haar altijd ‘Nina Elements’, naar de naam van haar eigen bedrijf, maar Nina Kulišić ook al jarenlang docente aan Nehalennia SSG. In die rol spraken we haar afgelopen vrijdag. We waren benieuwd hoe een school in deze tijd de open dagen organiseert, normaal gesproken toch een van de grote evenementen van het jaar.

Nina legde het graag uit, op de dag dat de eerste basisschoolleerlingen hun ‘DIY-pakketjes’ af kwamen halen. In andere jaren krijgen kinderen die kennis willen maken met de school alle gelegenheid om ter plekke te knutselen, te koken, enzovoort; dit jaar moeten ze dat thuis doen, op eigen gelegenheid.

En de open dagen zelf dan? Die worden dit jaar virtueel georganiseerd. Iedereen die dat wil kan de school vanaf aanstaande woensdag drie dagen lang virtueel bezoeken, maar kinderen die zich via https://nehalennia.nl (gratis) aanmelden als VIP (Virtual Important Person in dit geval) krijgen een heus kijkje achter de schermen. Voor VIPS zit een compleet team klaar om alle vragen te beantwoorden, en docenten stellen je voor aan andere docenten en medewerkers en nog veel meer. Nina noemt het een virtueel poppenhuis.

Ze vindt het eigenlijk maar zozo, dat alles online moet dit jaar, maar ze is tegelijkertijd razend enthousiast om er een mooie draai aan te geven. Ze legde uit dat de school tot voor kort wel al behoorlijk actief was online, maar dat veel mogelijkheden ook nog onbenut werden gelaten. De open dagen oude stijl zorgden ieder jaar voor genoeg aanmeldingen. Nehalennia groeit nog altijd.

Maar nu wordt de sprong naar socials ook echt gemaakt. Niet alleen een paar foto’s op LinkenIn, maar ook echt aan de slag met creatieve docenten, op platformen als Snapchat, TikTok en Instagram. Nou, dan hebben ze aan collega Nina ook wel een goede. Zij kent het wereldje als geen ander.

Meer lezen? Check: https://nehalennia.nl en https://ninaelements.nl.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Van Eijkeren Dancemasters Middelburg sluit deuren na bijna 20 jaar
Van Eijkeren Dancemasters Middelburg sluit deuren na bijna 20 jaar

Ach, wat spijtig om te horen: Van Eijkeren Dancemasters, gevestigd aan de Walensingel, gaat sluiten. Het pand staat sinds kort te huur, bij Schulting & Partners. We belden net even […]

22 mrt 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Kloveniersdoelen en Middelburg in ‘postcard’ Eurovisie Songfestival 2021
Kloveniersdoelen en Middelburg in ‘postcard’ Eurovisie Songfestival 2021

We stonden er vanmiddag al, maar tevergeefs. Vanavond komen we ook niet verder dan de brug. Kijkjes achter schermen zijn niet aan de hand. Maar hé: Middelburg en Kloveniersdoelen zitten […]

22 mrt 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg
Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg

We hadden zelf eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Burgerme, en dat terwijl de keten toch al elf jaar bestaat, vijfentwintig vestigingen in Nederland heeft, en in Duitsland al honderd. […]

23 mrt 2021