Geplaatst op 09 oktober 2015

De Vlijt Linnen sluit filiaal Langeviele Middelburg

Toen we gisteren op de etalageruiten van De Vlijt Linnen aan Langeviele 11 posters zagen hangen met de opdruk ‘Sluiting Langeviele’ gingen we uiteraard even naar binnen om te vragen of de zaak inderdaad gaat sluiten.

Binnen troffen we eigenaresse Mirjam Witkam. Zij antwoordde bevestigend op onze vraag, maar ze benadrukte ook dat de zaak gewoon blijft bestaan, zowel in het pand aan Gravenstraat 3, als in Goes. Het filiaal in de Langeviele sluit vooral omdat de familie tot het inzicht is gekomen dat twee verschillende zaken eigenlijk niet nodig zijn. Die zitten elkaar eerder in de weg dan dat ze elkaar versterken. Dat vonden wij best logisch klinken eigenlijk.

Voor zover Mirjam weet is er nog geen volgende huurder gevonden. Ze vertelde dat de winkel in de Langeviele voor het laatst is geopend op 24 oktober, de dag van de N8vdN8 in Middelburg. Mirjam doet daar dan dus het licht definitief uit. Dat is best mooie symboliek.

En passant leerden we overigens dat De Vlijt al meer dan 100 jaar bestaat. Dat is reden genoeg om later nog eens op bezoek te gaan in de andere winkel, om er eens een stukje over te schrijven. Er zijn vast veel mooie, historische foto’s over te vinden! #ZijzijnDeStad

Tags:

Delen op