Geplaatst op 13 maart 2017

De workshops broodbakken van Aart van Goudswaard

Soms zie je ondernemingen gewoon geboren worden. Neem nu Aart’s Brood, van Aart van Goudswaard. Vorig jaar rond deze tijd bestond dat bedrijfje nog niet. Maar in 2016 gebeurde er van alles met Aart, die zichzelf een ‘enthousiaste thuisbakker’ noemt. Zo won hij een bakwedstrijd van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde en mag hij zich sindsdien de beste volkorenbakker van het land noemen. De beste van de amateurs dan weliswaar, maar toch: de beste.

Hij vertelde ons dat hij sindsdien aan de lopende band verzoeken kreeg om eens broodjes te komen bakken, en om workshops te geven. Aart heeft nog gewoon en vaste baan bij Ovet op Vlissingen-Oost maar wilde toch ook graag meer doen met zijn hobby. Daarom startte hij in september Aart’s Brood, als een soort van ‘mini-onderneming’, en startte hij met die workshops.

Een paar weken geleden zijn we even een kijkje gaan nemen bij zo’n sessie. Aart geeft de workshops in de zaak van zijn neef Sander Janse: JTwee Koken en Baden aan de Grenadierweg. Dat is een ideale setting, want in die zaak wemelt het van de mooie keukens, waar Aart en zijn cursisten gebruik van kunnen maken. Toen wij er waren was de zaak nog niet open, dus hoe klanten erop reageren hebben we niet gezien, maar Sander vertelde dat het een leuke aanvulling is voor zijn showroom. “Dan gebeurt er wat in de zaak, dat is toch gewoon leuk?”

Het sfeertje was in ieder geval relaxed. Aart doet alles voor, de cursisten proberen hem vervolgens na te doen. Dat ging hen best goed af, hadden we de indruk.

Aart gaat overigens niet voor het grote geld met zijn mini-onderneming. De prijzen van de workshops zijn relatief laag en hij doet ook dingen voor het goede doel. Momenteel zijn er een paar workshops bolusbakken, voor Alpe d’HuZes. Tussen de afbeeldingen vind je twee flyers.

We zijn benieuwd hoe Aart zich verder ontwikkelt. Het zou zomaar kunnen dat hij nog eens een professionele bakker wordt 🙂

www.ad.nl/zeeland/beste-thuisbroodbakker-komt-uit-middelburg~a3a46a61/


Delen op