Geplaatst op 18 december 2016

Deel Hofje onder den Toren verhuurd aan Protestantse Gemeente Middelburg

Dit is een nieuwe bestemming die we niet hadden zien aankomen! Juist in de week dat aan het Domburgs Schuitvlot Japans restaurant Sakura Huis is geopend, leren wij dat de ruimte die voorheen in gebruik was bij het voormalige Japanse restaurant Konichiwa ook weer tijdelijk is verhuurd, en wel aan de Protestantse Gemeente Middelburg (PGM).

Wij wisten tot vanavond niet dat onder de PGM maar liefst 8 Middelburgse kerken vallen, waaronder de Oostkerk, de Hofpleinkerk en de Nieuwe Kerk. Sommige kerken worden verkocht, andere worden verbouwd. Om dat op te kunnen vangen heeft de PGM de ruimte naast Eetkamer Likkepot voor 6 maanden gehuurd van Woongoed. Hoe dat allemaal precies zit kun je lezen in een verslag van oktober dit jaar: www.middelburgsekerken.nl/actueel/nieuws/bericht:verslag-pgm-brede-gemeentebijeenkomst.htm.

Wat er precies gedaan zal worden met het nieuwe onderkomen durven we niet te zeggen. We gaan er in januari wel eens een kijkje nemen. Maar feit is wel dat de PGM voor een ingrijpende reorganisatie staat. De komende weken de laatste kerkdiensten in de Oostkerk. Da’s niet niks.


Delen op