Geplaatst op 22 januari 2017

Denk mee: wat is een mooie plek voor Rosa Middelburg?

Samen met burgers, bedrijven en instellingen heeft stichting Middelburg Rozenstad vorig jaar het initiatief genomen om de stad, in het kader van Middelburg 800 jaar, een roos te schenken die daar speciaal voor is gekweekt: de Rosa Middelburg.

Alle wijken krijgen de roos, maar voor de binnenstad is een ‘rozenobelisk’ ontworpen, die ergens in het centrum een mooi plekje moet krijgen. De grote vraag is alleen: waar? Vorige maand gingen we op pad met Bernard en Marijke van de stichting, om eens een paar plekjes uit te proberen. Op de hoek van de Segeersstraat en de Lange Delft? Onder de Lange Jan? Op de kop van Nieuwe Burg, bij de Groenmarkt? Op de Markt?

De stalen obelisk is behoorlijk groot, maar je moet bedenken dat de onderzijde wordt ingegraven, en dat hij in juni wordt geplaatst, als de roos zelf al volop in bloei is.

Wat zou jij een mooie locatie vinden voor dit geschenk? De man met de hond zag wel iets in het pleintje bij de Groenmarkt. Je zou vanaf de Markt dan een soort rozenpad kunnen aanleggen, wat ook weer zorgt voor extra loop in de Nieuwe Burg. Daar zit iets in! We hoorden later van Bernard dat de eigenaars van het nog te openen imagine-middelburg dat ook wel zouden zien zitten.

Of heb jij een beter idee? Laat het weten in een reactie onder dit bericht! Je kunt je voorstel ook mailen naar bernard@middelburgrozenstad.nl.

De Rosa Middelburg wordt trouwens volledig mogelijk gemaakt door giften van burgers, bedrijven en instellingen. Wilt je ook een steentje bijdragen aan dit kado voor de stad? Koop dan in De Drvkkery voor 1 euro een rozenblaadje voor aan de groeiroos.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg