Geplaatst op 30 augustus 2016

Dennis van Belzen de opvolger van Rinus Souisa in de Vlasmarkt

We schreven begin dit jaar al over het jubileum van Tattoo Studio FineLine en over de plannen van Rinus en Loes. Vandaag, aan de vooravond van onze vakantie, kwam dat hele verhaal samen in een feest dat zij hadden georganiseerd in en bij de studio van Ruden Riemens Photography aan de Korendijk. Het feest werd gehouden ter ere van dat jubileum, maar ook voor 25 jaar huwelijk, de 60e verjaardag van Rinus én voor de bekendmaking van de opvolger van Rinus in de Tattoo Studio aan de Vlasmarkt: Dennis van Belzen.

Dennis zie je op de eerste foto samen met Rinus. Al te veel details hoeven van hem niet zo nodig op Facebook. “Schrijf maar dat ik een leerling ben van Rinus”. Maar we zijn toch zo vrij om iets meer te vertellen. Rinus had al jaren vele gegadigden om hem op te volgen in de zaak, maar hij zag het in veel mensen toch niet helemaal zitten. Dat heeft alles te maken met vertrouwen. Dennis riep al tien jaar dat hij graag in het vak wilde en ook hij werd aanvankelijk de deur gewezen, totdat Rinus inzag hoe serieus Dennis was en hoeveel talent hij heeft. Rinus: “over 15 jaar is hij de beste van het land, daar ben ik van overtuigd”. Dat citeren we graag natuurlijk!

Later spraken we een half uurtje met Dennis en we kunnen alleen maar zeggen: een hele sympathieke jongen. Geen stoerdoenerij of bravoure; hij gaat volle bak voor het vak en voor het ondernemen, want eerlijk is eerlijk: hij neemt natuurlijk ook gewoon een bedrijf over dat goed loopt, met een eigen cultuur en geschiedenis. Dat is niet niks. Maar Dennis is er helemaal klaar voor. En voor Rinus blijft altijd een stoel klaarstaan, voor als hij toch eens zin en tijd heeft om zijn hobby uit te oefenen. Dennis vaart zijn eigen koers, maar houdt er ook tradities in. Mooi toch?

Om morgen niet al te brak te zijn wilden we niet te lang blijven hangen op deze fuif, maar ook die eerste uren waren bijzonder. Je ziet dan weer even hoe breed het sociale leven van Rinus en Loes is. Van arbeider tot directeur, zullen we maar zeggen. Wij knipperden een paar flink met de ogen van huisvriend Edwin Vinke, die op zijn vrije dag, met een deel van zijn team, de catering kwam verzorgen voor dit feest. Gewoon vrolijk lekker met een fles bier in zijn hand en een sigaar in zijn hoofd, maar ondertussen wel het ene na het andere heerlijk gerecht uit die fraaie truck van Rednecks Events & Promotions toveren. Prachtig!

Hoe dan ook: iets zegt ons dat ze voorlopig nog niet naar huis gaan, daar aan de Korendijk. We wensen iedereen nog een mooie nacht. En Dennis? Die wensen we veel geluk en succes in Middelburg.

Zij zijn De Stad!


Delen op