array(1) {
  [0]=>
  int(41562)
}

Deze kerst bij Omroep Zeeland: mooie documentaires met een Middelburgs tintje

We gebruiken de televisie over het algemeen vooral voor Netflix en videogames, maar de komende feestdagen gaan we toch echt minstens twee keer afstemmen op Omroep Zeeland. Om documentaires te bekijken nota bene.

Een half uur geleden liepen we in de Korte Noordstraat documentairemaker Jacomien Kodde tegen het lijf, of beter gezegd: ze raasde ons voorbij op haar fiets, maar ging vol in de remmen toen ze ons zag. “Hé, hoe is het?” Even lekker bijkletsen, altijd leuk.

Bijna terloops vertelde ze dat de omroep op tweede Kerst de documentaire Achter de Stilte zal uitzenden, een film over Zeeuwen in coronatijd, die zij en Fifi Visser samen maakten. We willen die docu niet alleen zien omdat we weten dat deze twee dames altíj́d prachtige dingen maken; we zijn ook heel benieuwd naar de impressies van twee mooie Middelburgers: Constance Floresse en Hayo Duinkerken. Constance kon maandenlang haar dochter niet zien, Hayo worstelde met de sluiting en regelgeving rondom Kaffee ’t Hof.

Jacomien kwam met een paar anekdotes over de opnamen, zoals die vaste klant met markante stem, die echt tot het allerlaatste moment van de opening in de zaak zat. Het kan bijna niet anders dan dat het Kees Moerland was, die we ook op deze still zien. Van die scene genieten we op voorhand al een beetje. Niet omdat dit allemaal zo grappig is voor de betrokkenen, maar wel omdat het waarschijnlijk heel herkenbaar zal gaan worden. Nootjes, bier, bankstelletje en gaaaan!

Over de andere docu die we willen zien hoeven we niet veel meer te vertellen. Danny Vera is overal deze maand. Maar we zijn wel gewoon heel benieuwd naar ‘Van oma’s kelder tot Carré’. Die is op eerste Kerst te zien.

Mooie portretten van mooie Middelburgers. Daar krijgen we nooit genoeg van. Waarvan akte.

Meer:

Het kijkoverzicht

Uit Achter de stilte, de serie

Over Van oma’s kelder tot Carré

Volgende verhalen

Afbeelding #015 voor het verhaal Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes juli-december
Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes juli-december

Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes, deel 2. Juli Oh, wat was het geweldig, om te gast te zijn in de Gouden Croone op de Houtkaai. De rondleiding door […]

24 dec 2020
Afbeelding #001 voor het verhaal Wij zijn De Stad 2020: portretjes
Wij zijn De Stad 2020: portretjes

Hoe dol we ook zijn op de gebouwen, evenementen, ondernemingen en mooie plekjes van De Stad: het zijn uiteindelijk de mensen die Middelburg maken tot dat wat de stad is. […]

24 dec 2020
Afbeelding #014 voor het verhaal Wij zijn De Stad 2020: nieuwtjes
Wij zijn De Stad 2020: de nieuwtjes

Januari In januari werd de komst van Cityhotel Wood aan Achter de Houttuinen aangekondigd. Het hotel zou in de zomer inderdaad openen. Aan de dependance in de Stationsstraat wordt momenteel […]

25 dec 2020