array(1) {
  [0]=>
  int(41514)
}

Dienstmededeling: rommelige communicatiekanalen

Even een mededeling van huishoudelijke aard: het kan zijn dat je ons een vraag hebt gesteld, of een berichtje hebt gestuurd via Facebook of Instagram, maar nog geen reactie hebt gehad. Als dat zo is: sorry. Dan hebben we het waarschijnlijk niet gezien.
Facebook is achter de schermen al heel lang bezig met allerlei ingrepen. Die worden verkocht als verbeteringen van de platformen, maar in de praktijk werkt veel nog lang niet naar behoren. Een van die ingrepen is de geleidelijke integratie van Facebook, Instagram en Whatsapp. Op papier is dat misschien best handig, maar wij lopen zelf tegen allerlei problemen aan.

Naast Wij zijn De Stad beheren we namelijk nog een hele rij accounts die in de meeste gevallen onder dezelfde hoofdaccount hangen. Nu wil Facebook graag dat we gebruik gaan maken van de zogenoemde Business Suite, maar die is lang niet zo stabiel als de gewone versie van Facebook. Het gevolg: allerlei haperingen en onduidelijkheden tijdens het gebruik.

Daar komt bij dat Facebook recent allerlei functies in Messenger en Instagram heeft uitgeschakeld. We lezen online: “op die manier moet het bedrijf gehoorzamen aan nieuwe ‘ePrivacy’-regels in Europa. De bedoeling is dat een deel van de functies later weer worden teruggebracht.”

Feit is dat het nu gewoon erg rommelig is, aan de achterkant van het beheer. We krijgen dagelijks veel berichtjes binnen, variërend van vragen over het niet branden van de verlichting van de Lange Jan, tot tips over komende of vertrekkende ondernemers. Heb je echt een dringende vraag en heb je geen antwoord van ons gehad? Probeer het dan met een mailtje via wijzijndestad@gmail.com, of stuur een DM. Dieé zien we in ieder geval nog wel.

En dat gekke gele beest? Die troffen we gisteren aan in de Lange Delft. Om een of andere reden vonden we het beeld nog passen in deze rare tijd ook. Strange days indeed!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zee(uw)post: de brief van Daniël de Wolf uit 1781
Zee(uw)post: de brief van Daniël de Wolf uit 1781

Een nieuwe aflevering van Zee(uw)post. Deze keer neemt  Johan Francke van ZB ons mee naar het Zeeuws Museum en het kruispunt Groene Woud/Looierssingel/Zandstraat in Middelburg. Daniël de Wolf schrijft op […]

22 dec 2020
Afbeelding #002 voor het verhaal Lieve brieven voor Jasmijn van Café Bommel in Middelburg
Lieve brieven voor Jasmijn van Café Bommel in Middelburg

“Liefde en hoop verspreiden. Dat doen de leerlingen van Nehalennia SSG in Middelburg. Ze schreven gedichten en bemoedigende woorden, die de afgelopen dagen zijn verspreid door Zeeland. En bij de […]

22 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Licht op verzoek in de Oostkerk in Middelburg
Licht op verzoek in de Oostkerk in Middelburg

We vinden oprecht dat Middelburg het goed doet dit jaar, met sfeerverlichting in de binnenstad. Eerder schreven we al over de verlichting van de VOM, in de winkelstraten en op […]

22 dec 2020