Geplaatst op 06 juli 2016

Digitaal Erfgoed: van bibliotheek naar Wij zijn De Stad naar Slagerij Ten Brink

Hoe gaaf is dit dan? Begin mei kregen we een berichtje van Jeroen Ten Brink, van Slagerij Ten Brink. Hij had op de website van Wij zijn De Stad de bijdrage over de struikelstenen in Middelburg gelezen en wilde graag weten waar hij het origineel van de oude foto van Slagerij van Os op de Markt kon vinden. We verwezen hem door naar ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, waar men hem inderdaad een foto in hogere resolutie kon leveren.

Gisteren kregen we weer een berichtje van Jeroen, waarin hij vertelde dat een bedrijf uit Goes de foto had uitvergroot, om er vervolgens de grote wand achter de toonbank mee te ‘behangen’. We zijn natuurlijk meteen even gaan kijken gistermiddag.

Het ziet er hartstikke goed uit. We kregen in het verleden wel vaker vragen over het uitvergroten van oude foto’s, bijvoorbeeld van Seventy-Seven, maar we moesten toen toch concluderen dat veel afdrukken veel te korrelig werden. Dat is in de Langeviele dus niet het geval. Natuurlijk, als je er bovenop staat wordt het wat grover en waziger allemaal, maar zo van achter de toonbank is het gewoon prachtig. Wat ons betreft een mooi staaltje wederzijdse inspiratie. En extra leuk: het is mooie promotie van digitaal cultureel erfgoed. Da’s toch een oud stokpaardje van ons. Jeroen heeft ook heel netjes het bijbehorende verhaal van JM H. Van Haart overgenomen, en met bronvermelding op de toonbank gezet. Super!


Delen op