array(10) {
 [0]=>
 int(5876)
 [1]=>
 int(5877)
 [2]=>
 int(5878)
 [3]=>
 int(5879)
 [4]=>
 int(5880)
 [5]=>
 int(5881)
 [6]=>
 int(5882)
 [7]=>
 int(5883)
 [8]=>
 int(5884)
 [9]=>
 int(5885)
}

Digitale Duurzaamheid en Middelburg 800: tien mooie Middelburgers gered!

Redden wat er te redden valt!

Er zijn ongetwijfeld mensen genoeg die het een zorg zal zijn, maar we vinden het zelf best belangrijk dat de portretjes die we ooit maakten bewaard blijven. Dat is de bibliothecaris die in ons schuilt. We vinden het te riskant om verhalen en foto’s nu alleen toe te vertrouwen aan Facebook om vervolgens te denken dat al die documenten over een jaar of vijftig daar ook nog te vinden zullen zijn.

In het geval van Wij zijn De Stad is er gelukkig een dubbele back-up in de vorm van de website. Dat is in feite ons eigen archief. Een bijkomend voordeel van dat archief is dat het veel makkelijker doorzoekbaar is dan Facebook. Daar krijg je uiteindelijk meestal ook wel te pakken wat je zoekt, maar het is soms knap lastig.

Dat digitale duurzaamheid nooit vanzelfsprekend is blijkt ook wel uit het feit dat we vanochtend tevergeefs zochten naar een oud portret van Joleyn Tange. Aanleiding was een berichtje over haar moeder. Opeens beseften we dat we het verhaaltje van 2017 niet schreven voor Wij zijn De Stad, maar voor de pagina en website van Middelburg 800 jaar. Daar zaten we toen ook in de redactie. Maar we hadden er niet de eindstem. Zo kon het gebeuren dat we de verhalen alleen volledig deelden op de website zelf en nog erger: dat een jaar na het jubileum zonder pardon de stekker uit de website werd getrokken.

Wat ons betreft ging daarmee een mooi document verloren. Gezien de populariteit van Instagram Stories c.s. is het nu heel normaal dat alles tijdelijk is, maar stel je toch eens voor dat álles op die manier verdwijnt. Dan zitten de liefhebbers over honderd jaar zich net zo wezenloos te zoeken naar simpele feitjes en foto’s als wij nu. Denk alleen maar aan die zeldzame foto van gisteren, van de likeurstokerij.

Gelukkig hadden we teksten nog ergens in een mailbox staan, en konden we de mooie foto’s van Scherp Fotografie nog van Facebook downloaden.

Ze zijn weer terug: Lou Davidse, Sharon Los en Emily-Rose Henry, Anne Van Riet, Arjen de Pagter, Dilettee Meza Munoz, Dirk Kruyder, Jasper van den Bovenkamp, Joleyn Tange, Monty Hennein en Ton ‘De Pool’ Stanowicki.

Prachtige Middelburgers, stuk voor stuk. Hun verhalen zijn nu ongetwijfeld weer anders, maar die kleine impressie van 2017 hebben we toch maar weer mooi. Hoera!

https://wijzijndestad.com/verhalen/joleyn-je-waant-je-soms-inderdaad-in-zweinstein/

https://wijzijndestad.com/verhalen/dilettee-meza-mijn-hart-ligt-hier-in-nederland/

https://wijzijndestad.com/verhalen/ton-stanowicki-altijd-speuren-naar-markante-middelburgers/

https://wijzijndestad.com/verhalen/sharon-emily-rose-altijd-blijven-dromen-maar-een-ander-ook-iets-gunnen/

https://wijzijndestad.com/verhalen/monty-hennein-ik-kijk-vooral-of-ze-een-natuurlijke-uitstraling-hebben/

https://wijzijndestad.com/verhalen/jasper-van-den-bovenkamp-hoe-het-moet/

https://wijzijndestad.com/verhalen/dirk-kruyder-zeeland-heeft-de-toekomst/

https://wijzijndestad.com/verhalen/anne-van-riet-altijd-dat-vakantiegevoel/

https://wijzijndestad.com/verhalen/lou-davidse-een-echte-middelburger/

https://wijzijndestad.com/verhalen/arjen-de-pagter-van-fietsenhandelaar-tot-ondernemer-in-vastgoed/

Foto’s: Scherp Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Weten hoe de wind waait, checken hoe Neptunus draait
Weten hoe de wind waait, checken hoe Neptunus draait

Wie wil ons even helpen om iets te checken? We kregen een berichtje van Ronald, die stelt dat windwijzers van de Lange Jan (de haan) en van de stadhuistoren (Neptunus […]

26 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal B&W Middelburg stemt in met leeuwendeel van terrasplannen en -verzoeken Horeca
B&W Middelburg stemt in met leeuwendeel van terrasplannen en -verzoeken Horeca

Goed nieuws! Vanochtend heeft B&W ingestemd met bijna alle ingediende plannen en verzoeken m.b.t. de uitbreiding van de Middelburgse terrassen vanaf 1 juni. Meer dan negentig procent van de verzoeken […]

26 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Tevreden klanten in de ZB
Tevreden klanten in de ZB

Vorige week ging de ZB weer open voor het publiek, uiteraard met de nodige maatregelen en beperkingen. Maar vaste bezoekers zijn maar wat blij dat ze weer boeken kunnen lenen, […]

26 mei 2020