array(9) {
 [0]=>
 int(13087)
 [1]=>
 int(13088)
 [2]=>
 int(13089)
 [3]=>
 int(13090)
 [4]=>
 int(13091)
 [5]=>
 int(13092)
 [6]=>
 int(13093)
 [7]=>
 int(13094)
 [8]=>
 int(13095)
}

Digitalisering Zelandia Illustrata afgerond: de prachtige historische kaarten en plattegronden van Middelburg en Zeeland

De echte liefhebbers van de Zeeuwse en Middelburgse geschiedenis hebben het ongetwijfeld al gezien bij het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen of het Zeeuws Archief, maar we komen er toch graag nog even op terug: onlangs is het digitaliseringsproject van de kaarten en prenten uit de Zelandia Illustrata afgerond.

De belangrijkste passage uit de tekst op https://kzgw.nl/nieuws/zelandia-illustrata-digitaal is misschien wel deze:

“In totaal zijn er voor dit digitaliseringsproject van de kaarten- en prentenverzameling uit de Zelandia Illustrata ruim 35.000 scans gemaakt. Iedereen kan online op zeeuwsarchief.nl op twee manieren bladeren in de historisch topografische atlas. Willekeurig via de beeldbank van de site of via een historische ordening op https://goo.gl/keobYT.”

Wij zijn uiteraard even op zoek gegaan naar historische kaarten en plattegronden van Middelburg en zagen weer allerlei beelden die we nog nooit hadden gezien. Schitterend! En die beelden kun je downloaden in hoge resoluties, waardoor je ook heerlijk kunt inzoomen op details van de kaarten. Daar leer je weer van alles van.

Je klikt op een titel naar keuze, dan krijg je onderin de beschrijving de bewuste kaart te zien. Als je daar op doorklikt zie je ook de optie ‘Downloaden als jpg’.

De Middelburgse beschrijvingen plakken we even in het tekstveld van de eerste afbeelding.

Enjoy!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Het Molstraatmysterie
Het Molstraatmysterie

Leuk, dit vraagstuk van Kitty uit de Molstraat: welke functie heeft dit sleutelgat op die plek in vredesnaam? Is het een kluisje voor huissleutels? Een alarmdinges? Roept u maar!

25 mrt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal 25 jaar Café-Restaurant Desafinado in Middelburg
25 jaar Café-Restaurant Desafinado in Middelburg

25 jaar Jazz Eetcafé Desafinado! Vanmiddag waren we te gast in dat mooie café onder de Lange Jan. Renny Minnaert en Gré droegen het tapkraantje over aan Prosper Minnaert en […]

25 mrt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Jobse Loodgieters uit Middelburg wint Dak van het jaar-Award 2018
Jobse Loodgieters uit Middelburg wint Dak van het jaar-Award 2018

Een berichtje in de mailbox zojuist, over Jobse loodgieters. Die zijn vrijdag in de prijzen gevallen, met hun werk aan het dak van het befaamde hotel InterContinental Amstel Amsterdam. In […]

25 mrt 2019