Geplaatst op 24 maart 2019

Digitalisering Zelandia Illustrata afgerond: de prachtige historische kaarten en plattegronden van Middelburg en Zeeland

De echte liefhebbers van de Zeeuwse en Middelburgse geschiedenis hebben het ongetwijfeld al gezien bij het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen of het Zeeuws Archief, maar we komen er toch graag nog even op terug: onlangs is het digitaliseringsproject van de kaarten en prenten uit de Zelandia Illustrata afgerond.

De belangrijkste passage uit de tekst op kzgw.nl/nieuws/zelandia-illustrata-digitaal is misschien wel deze:

“In totaal zijn er voor dit digitaliseringsproject van de kaarten- en prentenverzameling uit de Zelandia Illustrata ruim 35.000 scans gemaakt. Iedereen kan online op zeeuwsarchief.nl op twee manieren bladeren in de historisch topografische atlas. Willekeurig via de beeldbank van de site of via een historische ordening op goo.gl/keobYT.”

Wij zijn uiteraard even op zoek gegaan naar historische kaarten en plattegronden van Middelburg en zagen weer allerlei beelden die we nog nooit hadden gezien. Schitterend! En die beelden kun je downloaden in hoge resoluties, waardoor je ook heerlijk kunt inzoomen op details van de kaarten. Daar leer je weer van alles van.

Je klikt op een titel naar keuze, dan krijg je onderin de beschrijving de bewuste kaart te zien. Als je daar op doorklikt zie je ook de optie ‘Downloaden als jpg’.

De Middelburgse beschrijvingen plakken we even in het tekstveld van de eerste afbeelding.

Enjoy!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg