array(1) {
  [0]=>
  int(21686)
}

Dit was De Stad in 2017: Middelburg in juli

Ook in juli plaatsten we hier (en op wijzijndestad.com) 63 berichten over Middelburgse evenementen, mensen en actualiteiten. Samengevat: het was wederom een drukke maand. De stad barstte bijna uit z’n voegen.

Maar voor Wij zijn De Stad stond juli toch vooral in het teken van iets waar we met een grote grijns aan terugdenken: #WijzijnDeActie. Op 1 juli zagen we dat we bijna de mijlpaal van 10.000 duimpjes voor onze pagina hadden bereikt, waarop we spontaan besloten een oproep te doen aan ondernemers, om een paar kadootjes weg te geven. Die actie liep heerlijk uit de hand. Meer dan 160 ondernemers deden mee aan dit geintje en ze gaven nog mooie dingen weg ook. Het gevolg was dat we een maand lang druk waren met contacten, inzamelen, sorteren en meer van dat fraais. Met het zweet op onze smoeltjes, zullen we maar zeggen. Maar het was het allemaal waard. De reacties waren overweldigend. Mensen werden er heel vrolijk van. Wij ook.

Misschien is de actie voor ons wel een van de hoogtepunten van 2017. Waarom? Omdat ons hierdoor duidelijk werd gemaakt dat er heel veel mogelijk is op het gebied van samenwerking in Middelburg. Dat veel mensen bereid zijn zich in te zetten voor de stad, als je het maar niet te moeilijk maakt allemaal. In mei was dat al duidelijk geworden door die andere spontane actie, de M800 Horeca Battle die we samen met Helen Bihi-Zenou van HoneyPie organiseerden. Toen gingen 34 horeca-ondernemers een maand los met leuke filmpjes en foto’s en leerden we dat ze elkaar echt wel het licht in de ogen gunnen. Sterker nog: ze vormen een geheel. Ze maken samen De Stad, ieder op z’n eigen manier.

En juist nu, kort voor Kerst, denken wij dan nog eens extra goed na over ónze rol in het geheel. Mensen vergeten wel eens dat Wij zijn De Stad wordt gefinancierd door de Vereniging Ondernemers Middelburg (de VOM). Het bestuur van de vereniging geeft ons (en laten we wel zijn: ons is heel vaak maar één persoon, die ook schrijft voor andere pagina’s zoals Middelburg Dronk, Winterstad en M800) de vrijheid om te schrijven wat we willen. Er is geen redactiestatuut. Maar er ligt natuurlijk wel een opdracht of een wens: de nadruk leggen op de positieve kanten van Middelburg (centrum) en mensen laten zien wat het belang is van lokale ondernemers en samenwerking. Dát is dan ook wat we hier proberen te doen. Dat we ook wel eens een beetje neigen naar een soort journalistiek betekent nog niet dat we journalisten willen zijn. We werken zonder plan en zouden dat graag zo houden. We zijn misschien niet onafhankelijk, maar wel behoorlijk vrij. Dat is ons veel waard. We zijn er dankbaar voor zelfs.

Wat ons betreft zetten we de lijn voort. Een beetje humor, mooie mensen belichten, en gekke plekjes laten zien. En verhaaltjes doorvertellen. De persoonlijke verhalen van mensen, maar ook de roddeltjes die mensen niet beschadigen. Over dat ene pand dat net verkocht is, of over die maffe man die meeuwen op een politieauto te grazen neemt met een waterpistool. Natuurlijk is De Stad veel meer dan dat. Er is ook hard nieuws. Er is politiek. Er is heel veel azijn. Daar sluiten we de ogen niet voor hoor; we schrijven er alleen niet zo graag over. Daar wordt De Stad volgens ons niet zo veel beter van namelijk. Kritiek is altijd goed, maar wordt pas echt interessant als die gebracht wordt in combinatie met een alternatief of een idee. Middelburg is te mooi om af te zeiken toch? Ook daarom #wijzijnDeActie!

Links:

https://wijzijndestad.com/verhalen/wij-zijn-de-stad-een-oproep-aan-middelburgse-ondernemers-en-organisaties/

https://wijzijndestad.com/verhalen/update-wij-zijn-de-actie-nog-72-adressen-te-gaan/

https://wijzijndestad.com/verhalen/wijzijndeactie-ondernemers-van-middelburg-bedankt/

en

https://wijzijndestad.com/verhalen/vlieg-meeuw-vlieg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/10-000-likes-voor-wij-zijn-de-stad-op-facebook/

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-drukte-in-winkelstraten-neemt-toe-ook-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/verkocht-verhuurd-verhuisd-middelburg-in-beweging/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Extra Koopzondag Middelburg, 24 december 2017
Extra Koopzondag Middelburg, 24 december 2017

Ook vandaag extra koopzondag in Middelburg, mensen. En dan op naar die mooie Kerstavond. Enjoy! https://wijzijndestad.com/agenda/ Foto’s kerstversiering: Maison Christian, voor de laatste keer op het Damplein.

25 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Een kijkje in de Gasthuiskerk in Middelburg
Een kijkje in de Gasthuiskerk in Middelburg

Het is zo’n kerkgebouw waar je vaak voorbij loopt, zonder er goed op te letten, maar wist je dat de Gasthuiskerk – CGK Middelburg, op de hoek van de Lange […]

25 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Kerstavond in Middelburg, die vier je ook al in de middag
Kerstavond in Middelburg, die vier je ook al in de middag

Kwart over vier.

25 dec 2017