Geplaatst op 24 december 2017

Dit was De Stad in 2017: Middelburg in juni

In juni kwam de jarige stad pas écht goed op stoom. Wat werd er veel georganiseerd! Naast de reguliere evenementen waren er ook de nodige extra activiteiten van Middelburg 800 jaar. Middelburg kwam mede daardoor vaak in de media én trok mede daardoor heel veel bezoekers.

Natuurlijk zijn er altijd tegengeluiden. Dat het ‘wat veel van het goede is’ soms, ‘dat niks meer gratis is, tegenwoordig’, dat soort dingen. Het wás ook veel van het goede, zeker. Wij zijn daar ook wel eens klaar mee hoor. Wij houden ook van rust en ruimte op z’n tijd. Maar reuring trekt nu eenmaal meer volk en ook dat heeft een stad nodig, om gezond te blijven.

We zagen in ieder geval veel zuiderburen op bezoek komen. Met Sint Niklaas hadden we in juni zelfs een officiële uitwisseling. De vruchten van een paar jaar actief promotie maken, bijvoorbeeldd op Belgische beurzen? Of toch al die evenementen? We hadden onder meer De Stadsfeesten, het festival van Pokoe bij de Seismolen, Middelburg VOLkoren, de Citytrail, De Havendagen, Lucky Ajax op bezoek bij Zeelandia, Rit & Rock voor de Molukken. Allemaal feestjes waar veel belangstelling voor was. Alleen de Voga Veneta viel tegen, eerlijk is eerlijk. Een paar filmpjes:

wijzijndestad.com/verhalen/video-middelburg-volkoren-3-juni-in-6-minuten/

wijzijndestad.com/verhalen/video-een-impressie-van-pokoe-festival-10-juni-2017/

wijzijndestad.com/verhalen/de-parcoursverkenning-van-city-trail-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/video-aan-boord-van-de-zr-ms-willemstad-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/video-zeelandia-middelburg-lucky-ajax-27-mei-2017/

Wij publiceerden 63 berichten, die warme maand. Onze favoriete uitstapjes die maand? Dat rondje met de De IJsjesboot misschien? Of eten bij Voorheen Slagerij Brouwer? De kennismaking met de dame achter bloteboerinnen? De indrukwekkende groei van Sjaal met Verhaal? Moeilijk te zeggen.

wijzijndestad.com/verhalen/de-ijsjesboot-van-hotel-de-nieuwe-doelen/

wijzijndestad.com/verhalen/eten-bij-voorheen-slagerij-brouwer-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/de-leuke-blote-boerinnen-van-yvonne-de-wolff/

wijzijndestad.com/verhalen/sjaal-met-verhaal-opent-een-showroom-in-middelburg/

Tot slot: we kregen nog eens bevestigd dat heel veel mensen het Buitenbad Middelburg nog steeds missen. We zagen veel kinderen zwemmen bij de bibliotheek en in het Kanaal bij de Punt. De overheid ziet burgers graag dingen zelf doen toch? Nou, dan máken we zelf toch een buitenbad?

wijzijndestad.com/verhalen/middelburg-een-groot-buitenbad/

wijzijndestad.com/verhalen/van-de-hoge-in-het-buitenbad-middelburg/


Delen op