array(1) {
  [0]=>
  int(21880)
}

Dit was De Stad in 2017: Middelburg in november

69 berichten op Wij zijn De Stad – Middelburg, in de maand waarin we met trots de nieuwe website mochten presenteren. Vakwerk van de mannen van Z2! Met de website hebben we nog allerlei plannen. Natuurlijk kun je daar nog steeds al onze verhaaltjes lezen, maar we willen er geleidelijk echt een portaal van maken, dé plek voor informatie over onze stad. Met uiteraard een hoofdrol voor de leden van de VOM. De ondernemersvereniging financiert de website immers. Machiel van der Plas komt binnenkort ook met een speciale pagina voor ondernemers die willen adverteren. Daarover later meer.

Nu live: de nieuwe website van Wij zijn De Stad!

Wat de leden betreft: ook in november kwamen er weer flink wat nieuwe bij. Promiss bijvoorbeeld, en HoneyPie, State of Art Middelburg en Wouters & Wouters Advocaten, De Hypotheker Middelburg & Vlissingen, Stadsbrouwerij Middelburg en Bever Middelburg. Top. Welkom allemaal!

Verder zorgde Middelburg 800 jaar voor een paar dagen betovering van de Markt, met Waterlicht, verraste Jan Koole ons met honderden oude foto’s van de cinema en horeca in Middelburg en waren we zelf druk met onze bijdragen aan de uitgave voor Façade, ‘Middelburgers’, met foto’s van hofleverancier Ton de Pool. Als iemand zo’n boekje wil hebben: we hebben er nog 10 op voorraad!

Waterlicht maakt indruk in Middelburg

De Middelburgse filmtheaters in de jaren 80, op foto’s van Jan Koole

Middelburgers: 14 verhalen in het kader van Façade 2017,

Verloting: drie exemplaren van het boek ‘Middelburg – Wat was en is’

Verder weinig dingen die stof deden opwaaien, vorige maand. Of het moet de aankondiging van de komst van ‘t Smoske naar Middelburg zijn geweest. Dat bericht werd zeer goed gelezen. Een hoop gejuich. Maar ook ondernemers die beducht zijn voor de nieuwe concurrent, eerlijk is eerlijk. We hoorden zelfs iemand die afzag van een nieuwe broodjeszaak, vanwege dat nieuws. Dat zegt toch wel iets.

‘t Smoske opent een vestiging in Middelburg, begin 2018

En qua bijzondere uitjes? Dat kijkje in de keuken van Sinterklaas vonden we erg leuk, en het bezoekje aan Janneke Jacobs le Duc. Twee weken later stond ze ook nog in de krant. Leuk voor haar!

Een kijkje in de Sinterklaaskeuken van Stichting Evenementen Middelburg

De paeremessen van Janneke Jacobs le Duc

Foto: flaneren in de Lange Delft, nieuwjaarsdag 1932. De foto komt uit de kaartencollectie van Sarina Hendrikse

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Bakkerij Maljaars Middelburg, 30 december 2017
Bakkerij Maljaars Middelburg, 30 december 2017

Oliebollen bakken in Bakkerij Maljaars aan de Langeviele in Middelburg, 30 december 2017.

30 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Video: Oliebollen bakken in Bakkerij Maljaars
Video: Oliebollen bakken in Bakkerij Maljaars

“Wanneer komen jullie nu eens bij ons kijken?” Appeltje Maljaars (Jona), de zoon van Sam Maljaars, van Bakkerij Maljaars begon er vorige week over, toen we hem zagen bij Cafe […]

30 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Dit was De Stad in 2017: Middelburg in december
Dit was De Stad in 2017: Middelburg in december

De laatste van de 12 terugblikken. En dan gaan we natuurlijk niet terugblikken op de maand december. Die maand loopt nog! Alle verhaaltjes zijn eenvoudig terug te vinden via https://wijzijndestad.com/verhalen/. […]

30 dec 2017