array(5) {
  [0]=>
  int(45412)
  [1]=>
  int(45411)
  [2]=>
  int(45410)
  [3]=>
  int(45413)
  [4]=>
  int(45409)
}

Documentaireserie ‘Het Water Over’ begint op 23 mei

‘We wachten het met belangstelling af’. Zo sloten we een stukje af op 11 maart 2020, over het project Het Water Over. We hadden er toen net over gehoord van Steffen Brinkhaus en Martijn Fincke, in Het Koffiepand.

Het was een beetje weggezakt, maar de documentaireserie is er nu alsnog, na 14 maanden! Aanstaande zondag komt de eerste aflevering online op YouTube.

Wat was het ook weer?

Het Water Over is een vierdelige documentaireserie over Zeeland, vanuit het perspectief van jongeren. We onderzoeken hoe het zit met de uitstroom van jongeren, waarom ze hier blijven of juist vertrekken. Welke onderwerpen zij belangrijk vinden om in te investeren voor de toekomst en op welke manier hieraan gewerkt wordt.

We spreken bijvoorbeeld met modeontwerpster Lara Zwaan, QMusic DJ Kai Merckx en gedeputeerde Jo-Annes de Bat. We krijgen uitleg bij het ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, nemen een kijkje bij innovatief bedrijf VitroPlus en praten in het Zeeuws Museum met Marjan Ruiter over het imago van Zeeland. We spreken jonge Zeeuwen, nieuwe Zeeuwen, verhuisde Zeeuwen en teruggekomen Zeeuwen. Een onderzoek naar, en stiekem toch ook een ode aan, ons Zeeland.

Presentator: Steffen Brinkhaus
Camera & regie: Aron Ludikhuijze
Productie & schrijver: Lonneke de Klerk

Gewoon kijken, toch?

Gerelateerd:

Het Water Over, met Steffen en Martijn

Lonneke de Klerk over de hyperlocals Wij zijn De Stad en De ZeeuwZe

Trots zijn op Middelburg en Zeeland

 

Volgende verhalen

Afbeelding #024 voor het verhaal Mee met Rondvaart Middelburg: de foto’s
Rondvaart Middelburg nog altijd uit de vaart

Lerend vermogen. Het blijft een dingetje. We kunnen het verhaal over Rondvaart Middelburg, van vorig jaar, gewoon herhalen. Best bizar :-/ Zet ‘m op, Roland en Marleen!

20 mei 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Op naar die sprankelzomer: Middelburg op Insta, april-mei 2021
Op naar die sprankelzomer: Middelburg op Insta, april-mei 2021

Op naar die sprankelzomer, gaarne. Middelburg op Insta: een kleine selectie uit april-mei 2021. De foto’s zijn gemaakt of gedeeld door de volgende accounts op Instagram: annemchlsn, uitinmiddelburg, storm_and_urbex_photography, ik.ben.eli, […]

20 mei 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Hef je glas op Middelburg
Hef je glas op Middelburg

Gisteren ging de clip van ‘Hef je glas’ online, het nieuwe nummer van Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank. Dat was ons volledig ontgaan, maar dankzij tips weten we […]

21 mei 2021