array(7) {
 [0]=>
 int(6422)
 [1]=>
 int(6423)
 [2]=>
 int(6424)
 [3]=>
 int(6425)
 [4]=>
 int(6426)
 [5]=>
 int(6427)
 [6]=>
 int(6428)
}

Doorpakken: de bespreking van de terrasverzoeken van de Middelburgse Horeca

Precies een week geleden schreven we dat de Middelburgse Horeca verzoeken tot uitbreiding of verplaatsing van terrassen tot gisteren kon indienen bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Middelburg. Gisteren en vandaag werden al die verzoeken bekeken en besproken door de betrokken partijen en soms zelfs al ingetekend door ambtenaren.

Hoe het maandag en dinsdag werd besproken met de gemeenteraad kun je teruglezen en -luisteren via https://middelburg.raadsinformatie.nl/

Begin van de middag was er een bespreking tussen vertegenwoordigers van Gemeente Middelburg, de VOM en uiteraard KHN. Gisteravond stuurde de voorzitter van KHN, Martin van der Louw, ons een mailtje, om ons te laten weten dat we welkom waren om even mee te kijken.

Trof dat even! We waren namelijk bui-ten-ge-woon nieuwsgierig! Wie zouden er allemaal verzoeken hebben ingediend, en hoe haalbaar zouden die verzoeken zijn? En hoe flexibel kan de gemeente daar in zijn?

In dit filmpje vertellen Martin en wethouder Chris Simons er meer over. We weten nu nog niet alles, maar feit is dat er 55 verzoeken zijn ingediend, waaronder een paar gezamenlijke. Het ene verzoek bestaat uit slechts een paar tafeltjes extra, het andere omvat een uitgetekend plan voor de Markt, inclusief foodtrucks en alles. Interessant toch?

Meer details hebben we dus nog niet, maar uit alles wat we tot nu toe hebben gehoord en gezien maken we op dat echt alle betrokken partijen hun best doen en misschien wel op een andere manier dan gebruikelijk is. We horen veel complimentjes over en weer in ieder geval, vooral over de voortvarendheid. Er wordt lekker doorgepakt én er wordt naar elkaar geluisterd. Door het tempo zijn er natuurlijk ook dingen die niet meteen goed gaan, maar ook daar wordt aan gewerkt.

Kortom: we hebben oprecht de indruk dat er veel goede wil is en dat er daadwerkelijk iets moois uit voort zal komen, al zullen er ongetwijfeld ook een paar verzoeken zijn die onhaalbaar blijken. Daarover zei de wethouder dat er dan naar alternatieven zal worden gekeken. Er zijn ook verzoeken die nog even worden geparkeerd, zoals die voor het toestaan van geheel nieuwe pop-ups. Daar wordt in de volgende fase naar gekeken.

Er is nog niks beloofd, dus er valt ook nog niks te juichen of mopperen, maar we hebben wel goede hoop.

Vrijdag worden de besprekingen afgerond en de voorstellen definitief gemaakt. Dinsdag kan er dan hopelijk groen licht voor worden gegeven.

We houden jullie op de hoogte!

Filmpje:

https://youtu.be/bMtYUloRA8g

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/help-de-horeca-in-middelburg-de-crisis-door-een-mooi-plan/

https://wijzijndestad.com/verhalen/horeca-middelburg-kan-terrasplannen-indienen-voor-19-mei-2020/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Gratis parkeren in Middelburg op Hemelvaartsdag 2020
Gratis parkeren in Middelburg op Hemelvaartsdag 2020

Een dienstmededeling: het parkeren in Middelburg is vandaag gratis, zowel in de parkeerkelders als buiten!   Vanaf gistermiddag kregen we daar vragen over, omdat er online niet veel te over […]

21 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Steun Zanzibar Middelburg en andere bedrijven: teken de petitie NOW-reparatie
Steun Zanzibar Middelburg en andere bedrijven: teken de petitie NOW-reparatie

Nee! Nietes! Njet! We zwengelen hier géén discussie aan over fietsen en fietsparkeren in het centrum, maar we delen wel graag dit fotootje, waarop twee medewerkers van ZanziBar Middelburg bezoekers […]

21 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal NRC: 'Zeeland wacht met smart op de Duitsers'
NRC: ‘Zeeland wacht met smart op de Duitsers’

Het lezen waard, dit artikel van NRC! Over toerisme in coronatijd op Walcheren en in Middelburg:   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/21/zeeland-wacht-met-smart-op-de-duitsers-a4000440   Met dank aan Robert Krom voor de tip!

22 mei 2020