array(14) {
 [0]=>
 int(37422)
 [1]=>
 int(37423)
 [2]=>
 int(37424)
 [3]=>
 int(37425)
 [4]=>
 int(37426)
 [5]=>
 int(37427)
 [6]=>
 int(37428)
 [7]=>
 int(37429)
 [8]=>
 int(37430)
 [9]=>
 int(37431)
 [10]=>
 int(37432)
 [11]=>
 int(37433)
 [12]=>
 int(37434)
 [13]=>
 int(37435)
}

Dubbel feest: De Gouden Bock bestaat 15 jaar en sluit zich aan bij de VOM

We hadden ons al voorgenomen om De Gouden Bock binnenkort te bezoeken, omdat het restaurant aan het Damplein 15 jaar bestaat. Dat voornemen kwam in een stroomversnelling toen we een paar dagen voor Pasen een berichtje ontvingen van de eigenaars, Michelle Lambregtse en Martijn van Zelst, dat ook zij zich aansluiten bij de VOM en Wij zijn De Stad. We waren uiteraard van harte welkom, maar dan wel het liefst ná de drukke paasdagen. Logisch.

Gisteren zijn we alsnog op bezoek gegaan, met een bos bloemen, maar ook nu was onze timing niet al te best: tijdens de lunch, op een zonnige donderdag. Ook nu waren Martijn en Michelle veel te druk voor een echt gesprekje, maar dat vonden we eigenlijk wel leuk. ‘Actiefoto’s’ zijn vaak interessanter dan die waarop mensen poseren.

Maar alweer 15 jaar De Gouden Bock dus. Als je het ons vraagt staat de zaak als een huis. Het is alweer ruim een jaar geleden dat we er zelf (heerlijk) aten, maar we lopen regelmatig voorbij en zien dan altijd lekker veel bedrijvigheid. We hebben oprecht nog nooit iemand horen zeggen dat hij of zij daar niet lekker heeft gegeten en gedronken. We herinneren ons ook nog goed die keer dat we bij Hotel Restaurant The Roosevelt waren, toen het hotel nog maar een paar maanden open was en nog geen restaurant had. Eigenaar Martin van der Louw vertelde ons toen dat hij gasten die trek hadden steevast verwees naar Damplein 17. Omdat de Gouden Bock goed, prettig en dichtbij is.

Martijn en Michelle laten hun jubileum niet ongemerkt voorbij gaan. Zo is er op dit moment -naast de reguliere kaart- een menukaartje, met 15 favoriete gerechtjes uit de afgelopen 15 jaar. En op zondag 21 mei kun je als klant mee naar Friesland, waar het stel kok en gastvrouw zal zijn in it flinkeboskje. Als je wil kun je ook nog blijven slapen. Hartstikke leuk toch?

We schreven onlangs dat er weer van alles gebeurt in het gebied rondom het Damplein. Des te toffer is het dat de VOM daar ook goed is vertegenwoordigd, met in de Korte Delft All Ears Hoorzorg b.v., Anthony Primera Burger en Ton’s Brillenmode & Contactlenzen, en op het Damplein Fromagerie Forianne, La Piccola Italia Middelburg en nu ook De Gouden Bock. Samen sterk. Wij houden ervan.

Welkom bij de VOM, Martijn en Michelle, op naar de volgende 15 jaar!

http://www.degoudenbock.nl

Over het uitje naar Friesland:
http://itflinkeboskje.nl/agenda/zeeuws-menu/

Wil je ook lid worden? Kijk dan op http://wijzijndestad.com/word-nu-lid.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse horeca in de jaren 80 in 30 plaatjes
De Middelburgse horeca in de jaren 80 in 30 plaatjes

Historie! Middelburgse horeca in de jaren 80. Herken jij ze nog alle 30? #zijwarendestad Alle beelden zijn afkomstig van Middelburg Dronk: https://middelburgdronk.nl

22 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Jelle de Plaa: “Kom je ook, op 7 mei?”
Jelle de Plaa: “Kom je ook, op 7 mei?”

Jelle de Plaa is astronoom. Hij werkt bij het Ruimteonderzoeksinstituut SRON in Utrecht. Hij maakte in Middelburg, de stad waar hij opgroeide, kennis met sterrenkunde bij Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen. Dik […]

23 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom in Zeeland!
Welkom in Zeeland!

Dit is dan weer zo’n reden waar wij nog niet meteen aan hadden gedacht, maar ze waren er massaal de afgelopen weken. Da’s ook mooi voor Middelburg, toch? “Duitsers kiezen […]

23 apr 2017