array(13) {
 [0]=>
 int(35638)
 [1]=>
 int(35639)
 [2]=>
 int(35640)
 [3]=>
 int(35641)
 [4]=>
 int(35642)
 [5]=>
 int(35643)
 [6]=>
 int(35644)
 [7]=>
 int(35645)
 [8]=>
 int(35646)
 [9]=>
 int(35647)
 [10]=>
 int(35648)
 [11]=>
 int(35649)
 [12]=>
 int(35650)
}

Eej Magazine: als je er van droomt om zelf een tijdschrift uit geven, dan gééf je toch zelf een tijdschrift uit?

Wat een feest voor oog en geest, dat eej magazine! Begin dit jaar zagen we dit jonge Zeeuwse Magazine opeens overal opduiken in Middelburgse winkels en horecagelegenheden, maar pas toen we in de loop van het jaar ook steeds vaker uitingen online voorbij zagen komen werden we echt nieuwsgierig.

Vraag ons niet het verschil tussen een magazine en een glossy uit te leggen, maar Eej is voor ons gevoel geen van beide. Kunstzinnig opgemaakt, op dik en dof maar stijlvol papier, en zeer geschikt voor op de salontafel. In het blad veel aandacht voor dingen die misschien eerder interessant zijn voor vrouwen dan voor mannen, maar een damesblad kun je het ook niet echt noemen. Wat is dan een goede omschrijving? Eigenzinnig Zeeuws?

Hoe dan ook: we wilden wel eens wat meer weten over de initiatiefneemster van het tijdschrift, de Aardenburgse fotografe Viorella Luciana. We spraken een paar weken geleden met haar af in De Herberg. Daar vertelde ze ons dat ze Eej eigenlijk vooral begon omdat ze er altijd al van droomde om zelf eens een tijdschrift uit te geven. Natuurlijk zou ze er ook best iets aan willen verdienen, maar dat is niet de grote drijfveer. Een droom tot werkelijkheid maken. Niks meer, niks minder.

Maar als je zoiets wilt moet je wel bereid zijn keihard te werken. Dat doet Viorella dan ook. Eej komt maar twee keer per jaar uit, maar zo’n nummer telt wel 150 pagina’s die barstensvol mooie foto’s en verhalen (moeten) staan. De opmaak wordt verzorgt door Petri, van Thee & Typografie, maar voor de rest doet Viorella (wat een mooie naam, eej?) vooral heel veel zelf. Zelfs de distributie (oplage 1500 exemplaren). Zij verdeelt de bladen over verkooppunten in heel Zeeland. Het is dan eigenlijk een wonder dat Eej maar 8 euro kost.

Eej is natuurlijk niet typisch Middelburgs, maar onze stad komt ruimschoots aan bod in het blad. Wij scanden een serie pagina’s om daar een indruk van te geven. We kozen bewust voor pagina’s zonder al te veel tekst, terwijl die er ook in overvloed zijn. Maar dan blijft er nog wat te lezen over, eej? Check it out mensen. Leuk voor je jezelf, en leuk als geschenk. Helemaal #lovezeeland-verantwoord!

Links:

Over ons

http://www.viorella.com/blog/het-hoofdstuk-eej

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-01-28/965987/geen-ruimte-voor-mosselen-en-boterbabbelaars

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Regelgeving vliegen met drones steeds strenger, vooral in Zeeland
Regelgeving vliegen met drones steeds strenger, vooral in Zeeland

Morgen hebben we dan eindelijk die afspraak met Zuidwest 10. We willen dan graag in een kort filmpje vastleggen hoe Jan-Willem Jansen vliegt met zijn drones. De grootste die hij […]

20 dec 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Mevrouw Mes is De Stad!
Mevrouw Mes is De Stad!

Mevrouw Mes is De Stad! We bezochten haar winkel op de Pottenmarkt in het najaar van 2014, maar ze wilde toen liever niet op de foto. Nu is het Ton […]

20 dec 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Delta NV opent pop-up shop in de Gravenstraat in Middelburg
Delta NV opent pop-up shop in de Gravenstraat in Middelburg

Een nieuwe pop-up shop in de Gravenstraat! Op nummer 12, waar voorheen Dactylo Uitzendbureau was gevestigd, is afgelopen zaterdag een tijdelijke winkel van DELTA N.V. geopend. Maar wat is het […]

21 dec 2016