Geplaatst op 29 september 2019

Een aanhaakbed voor Sint Jans Hospice De Casembroot

Gisteren was het open huis in Sint Jans Hospice De Casembroot, in de Nassaulaan. Op uitnodiging van Annelies Boot en Katrien Thoen gingen we in de ochtend op bezoek voor een feestelijk moment: de ingebruikname van een zogenoemd ‘aanhaakbed’, een bed dat eenvoudig kan worden vastgemaakt aan de bedden van de ongeneeslijk zieke mensen die in het hospice verblijven. Zo kunnen de levenspartners van die mensen toch nog op een intieme manier de laatste nachten doorbrengen met hun dierbaren.

Het bed was een geschenk van de Actemium Runners, een Zeeuws team dat lopend, via Stichting Roparun, geld inzamelt voor goede doelen. Ook in het verleden liepen ze al mooie geschenken voor het hospice bij elkaar. Een deel van het team was uiteraard aanwezig bij de onthulling van gisteren. Het lijkt misschien een gek idee, zo’n feestelijk moment in een gebouw waar ook altijd pijn en verdriet is, maar ook dit soort horen erbij. Hospice De Casembroot is ook een huis vol warmte en liefde.

Dat bevestigde ook een dame, die samen met haar familie een mobiel kastje had geschonken. Ze vertelde hoe belangrijk het huis was geweest voor alle betrokkenen, en hoe haar man en zij veel rustiger waren geworden door alle goede zorgen daar. We hoorden ook nog een leuke anekdote over iemand die we zelf hebben gekend. Hij was blijkbaar de enige gast die wel eens op de barkrukjes in de woonkamer zat. Aan de thee, dat dan weer wel, maar ze hadden voor hém iets vertrouwds die krukjes. Mooi toch?

Het hospice is waardevol. Mooi om te zien dat ze er niet alleen voor staan. Hospice De Casembroot is De Stad!

Meer lezen en kijken:

www.hospicemiddelburg.nl/

actemiumrunners.nl/

vimeo.com/51133908


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg