array(3) {
  [0]=>
  int(43858)
  [1]=>
  int(43859)
  [2]=>
  int(43860)
}

Een bakje koffie met de dames van Shoeby (Middelburg)

Kijk, dat vinden we leuk! Shoeby Middelburg gaat pas over een kleine maand open in de Lange Delft, maar we hebben nu al een gezellig een bakje koffie op straat gedaan met Barbara en Jessica, twee dames die al jaren voor de modeketen werken, en die zich onder meer bezighouden met het opstarten van de winkel in Middelburg.

Niets bijzonders, zou je zeggen, maar de ervaring leert ons dat het bij ondernemingen van dit formaat (Shoeby heeft al 225 winkels in Nederland) meestal wel even duurt, voordat we in contact zijn met de betrokken medewerkers. Met Barbara zaten we al vrij snel in de chat op Instagram, na ons berichtje van vorige maand. Kennismaken? Ja, graag!

Het duo heeft geen aandelen in het bedrijf ofzo, maar ambassadeurs zijn het! Als ze praten over hun werkgever, hebben ze het steeds over ‘wij’. En dat was niet gespeeld. We begrepen dat Shoeby weliswaar groot is, maar ook best ‘plat’. Natuurlijk is er wel een hiërarchie, maar de lijntjes zijn kort en familiaal.

Shoeby, dat zijn wortels heeft in Brabant, is sowieso van de korte lijntjes en goede contacten met de omgeving. Er wordt niet zozeer ingezet op enorme winkels in grote steden, maar eerder nog op kleinere zaken in kleine kernen. Jessica runt er zelf eentje in St. Willebrord, net voorbij Roosendaal.

En nu breidt Shoeby dus ook uit naar middelgrote steden. Behalve in Middelburg wordt er ook een zaak geopend in Goes. Middelburg opent op 22 april, sowieso. Wij mogen komen kijken op de 21e. Die kans laten we niet schieten natuurlijk.

Barbara liet trouwens ook nog weten dat de winkel nadrukkelijk de samenwerking zoekt met andere lokale ondernemers. Van goodiebags tot andere dingen. Als jij daar als ondernemer ook iets in ziet, dan moet je zeker eens gaan buurten.

Rest er nog één aandachtspunt: goede medewerkers. Barbara zoekt nog een store manager én verkoopmedewerkers. Die moeten toch te vinden zijn, hier in Middelburg? Via ‘Werken bij Shoeby’ kun je alle vacatures bekijken. Even de functie selecteren, en dan de provincie.

Wij roepen ondertussen vrolijk: ‘bedankt voor de koffie, dames. Tot volgende maand. Het volgende rondje is voor ons!’

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Miss Etam Middelburg sluit definitief, na 41 jaar
Gespot in de Lange Delft: Shoeby

Nee, een zekerheidje is het nog niet, maar we beginnen sterk te vermoeden dat Shoeby de opvolger wordt van Miss Etam, in het pand aan Lange Delft 32. We denken […]

11 feb 2021

Volgende verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Gezocht in Middelburg: taartenbakkers, ‘peacebuilders’ en liefhebbers van Padel
Gezocht in Middelburg: taartenbakkers, ‘peacebuilders’ en liefhebbers van Padel

Er zijn van die weken dat onze mailboxen bijna uit hun voegen barsten van de vragen en verzoekjes. Als die hebben te maken met het leggen van verbindingen gaan we […]

26 mrt 2021
Afbeelding #005 voor het verhaal Studio Nanomi Nails & Lashes heropend aan de Nieuwe Vlissingseweg
Studio Nanomi Nails & Lashes heropend aan de Nieuwe Vlissingseweg

Esther! We zeggen bijna iedere keer weer, als we Esther Crucq-Salamony tegen het lijf lopen: “jeetje, wat kennen wij elkaar al lang hè?” En het is waar inderdaad. Met Esther […]

26 mrt 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Opgeruimd staat netjes
Opgeruimd staat netjes

We spraken Anne van Helteren niet meer vandaag, maar deze vrolijke moeders waren met hun kinderen druk met vuilknijpen in de Latijnse Schoolstraat en verklapten dat alle 40 knijpers van […]

26 mrt 2021