array(1) {
  [0]=>
  int(28467)
}

Een extra kans voor het Middelburgse terrassenbeleid?

Toen in maart van dit jaar het Middelburgse terrassenbeleid werd versoepeld (http://wijzijndestad.com/?p=8722) was daar veel waardering voor, maar over het toestaan van zogenoemde gevelterrassen waren de meningen verdeeld. Sommige horecaondernemers beschouwden het als oneerlijke concurrentie. In een verslag van een evaluatie van het nieuwe beleid, die werd gehouden op 2 november j.l., lazen wij dat het nog een aandachtspunt is:

“Wat betreft de gevelzitplaatsen bij detailhandel heeft de horeca een beetje dubbel gevoel. Aan de ene kant valt het aantal zitjes mee en staan de meeste zitjes er meer als aankleding. Maar er zijn een paar zaken waar b.v. ook broodjes op de gevelzitjes genuttigd kunnen worden. Het steekt de horeca dat detailhandel wel kleinschalig horeca mag bedrijven, maar dat horeca geen detailhandel mag bedrijven.”

Wellicht is het dan een goed idee voor Middelburg om zich aan te melden voor de proef van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), waarin niet alleen winkels alcohol mogen verkopen, maar horecagelegenheden ook producten? Meer daarover in het artikel ‘Mogelijk glaasje wijn bij kapper in Amsterdam’, dat AD vandaag plaatste:

http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4189438/2015/11/18/Mogelijk-glaasje-wijn-bij-kapper-in-Amsterdam.dhtml

Met dank aan Kwintun de Rijk voor de tip!

Foto Stadfeesten 2010: Nous Davidse

Tags

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Herinnert u zich deze nog?
Herinnert u zich deze nog?

Herinnert u zich deze nog nog nog? Foto: Toon Franken

19 nov 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Kennismaken met Wijkteam Binnenstad
Kennismaken met Wijkteam Binnenstad

Dat werd tijd! Wij zijn de stad maakt kennis met Wijkteam Binnenstad in Herberg. Samen is altijd beter!

19 nov 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal De agenda dit weekend
De agenda dit weekend

November is misschien wel de rustigste maand van het jaar, maar thuis gaan zitten sombermokken is geen noodzaak hoor. Een selectie uit het Middelburgse aanbod van dit weekend: Vanmiddag om […]

20 nov 2015