array(28) {
 [0]=>
 int(62608)
 [1]=>
 int(62606)
 [2]=>
 int(62611)
 [3]=>
 int(62610)
 [4]=>
 int(62609)
 [5]=>
 int(62612)
 [6]=>
 int(62613)
 [7]=>
 int(62614)
 [8]=>
 int(62615)
 [9]=>
 int(62616)
 [10]=>
 int(62617)
 [11]=>
 int(62618)
 [12]=>
 int(62619)
 [13]=>
 int(62620)
 [14]=>
 int(62621)
 [15]=>
 int(62622)
 [16]=>
 int(62623)
 [17]=>
 int(62624)
 [18]=>
 int(62625)
 [19]=>
 int(62626)
 [20]=>
 int(62627)
 [21]=>
 int(62628)
 [22]=>
 int(62629)
 [23]=>
 int(62630)
 [24]=>
 int(62631)
 [25]=>
 int(62607)
 [26]=>
 int(62605)
 [27]=>
 int(62632)
}

Een fysieke showroom voor online groothandel Betaalbarekralen in Middelburg

Kun je gefascineerd zijn door een bedrijf waar je nog vrijwel niets van afweet? Wij kunnen dat! We waren altijd al nieuwsgierig naar Betaalbarekralen, dat is gevestigd aan de Klarinetweg in Middelburg. Afgelopen vrijdag kwam het eindelijk eens van die kennismaking met het bedrijf.

Betaalbarekralen (BK) bestaat al sinds 2006. Anno 2022 heeft deze groothandel in kralen (en andere onderdelen waarmee je sieraden kunt maken) 8 verschillende webshops, zijn er bijna 70 medewerkers in dienst en beschikt het over een magazijn waarin meer dan 20.000 verschillende artikelen zijn opgeslagen. Dat is indrukwekkend, zeker als je beseft dat de oprichter het bedrijf begon vanuit een garage.

Of BK ook de marktleider is in de Benelux durven we niet met zekerheid te zeggen, maar het heeft er wel de schijn van. En de rek is er nog lang niet uit. Ook elders in Europa wordt er flink aan de weg getimmerd. Het team blijft groeien en de groothandel zelf ook. Een paar jaar geleden werd het huidige pand in gebruik genomen, maar eigenlijk is het alweer te klein. Het zal op termijn daarom verder worden uitgebreid.

Showroom
Juist omdat BK zich vooral op de online handel richt, profileerde het bedrijf zich lokaal tot voor kort niet of nauwelijks. Niks geen grote letters op de gevel of advertenties in de krant. Het draait om de websites en om andere online kanalen. Maar: sinds afgelopen zomer is er een showroom, in het pand naast het kantoor van BK.

Om de showroom te kunnen bezoeken moet je een retailer zijn. BK is nu eenmaal een groothandel. Het gezicht van de showroom is accountmanager Madelon Dingemanse. Toen we aankwamen was ze nog druk in gesprek met een klant, een jongedame uit Tholen. Die legde uit dat ze al langer een webshop in kleding heeft, maar nu ook aan de slag wil met sieraden. Madelon liet haar ter plekke allerlei producten zien. Al luisterend pikten we onder meer op dat veel onderdelen tegenwoordig van RvS zijn gemaakt. Check. Even later begeleidde Madelon de klant naar het magazijn om de bestellingen op te pikken, en kwam ze terug om óns te woord te staan en rond te leiden.

We hebben geen flauw idee hoeveel er omgaat in de wereld van webshops in sieraden, maar het moet enorm zijn. Madelon vertelde dat er bijvoorbeeld ook veel jonge meiden zijn die sieraden verkopen via TikTok. BK bedient wat dat betreft iedereen, van startende ondernemers tot gevestigde.

Rondleiding
Het magazijn is misschien minder groot dan je zou verwachten, maar vergis je niet: de kralen (en andere onderdelen) zijn vaak heel klein. In een kleine doos kun je er al vele duizenden kwijt. Per dag worden er honderden bestellingen verwerkt.

De kantoren liggen naast het magazijn. Daar werken de verschillende teams aan de websites, het voorraadsysteem, de sociale media en nog veel meer. Er werken vormgevers en marketeers, maar bijvoorbeeld ook iemand die sieraden ontwerpt.

Tijdens de rondleiding wees Madelon ook nog op een kantoor waarvan de deur was gesloten. “Daar zit Zorgkraal”, zei ze. Op de site lezen we nu dat dit een dochteronderneming is, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. Maatschappelijk betrokken is BK dus ook. Ze zijn ook verbonden aan Bead4Life, een goed doel dat kansarme vrouwen in Oeganda helpt.

Hoewel we vrijdag maar een klein deel van het team zagen kregen we het gevoel dat er veel meer vrouwen dan mannen bij BK werken. We spraken in ieder geval alleen dames, die overigens wel allemaal aangaven hun werk met plezier te doen. De meeste van hen werken al wat langer voor BK. Madelon bevestigde ons vermoeden met een glimlach, maar haastte zich wel te zeggen dat mannen meer dan welkom zijn. “Er zijn nog vacatures genoeg hoor!”

Iets zegt ons dat we de komende jaren nog meer gaan horen van Betaalbarekralen. Van tevreden achterover leunen is in ieder geval geen sprake, daar aan de Klarinetweg. We danken Madelon en haar collega’s voor het kijkje achter de schermen. Heel tof!

Meer over de showroom:
https://youtu.be/bCW8BZKHaBs
https://www.kralen.nl/showroom

Meer over BK:
Filmpje bestelproces
https://www.betaalbarekralen.nl
https://www.betaalbarekralen.nl/klantenservice/over-betaalbarekralen.htmhttps://www.kralen.nl/
https://www.youtube.com/user/Kralengroothandel/videos
Vacatures

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Het online succes van het Middelburgse bedrijf Horren.com
Het online succes van het Middelburgse bedrijf Horren.com

Onlangs kwam er een persbericht in onze mailbox voorbij, over de uitbreiding van het Middelburgse bedrijf Horren.com. Dat bericht trok ten eerste onze aandacht omdat we nog nooit van het […]

17 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij…Roos Fournituren in de Zusterstraat
Op bezoek bij…Roos Fournituren in de Zusterstraat

Een bezoekje aan de winkel van Ingrid Roos lag al wat langer in de planning, maar het kwam er om allerlei redenen steeds niet van. Toen een oud-collega er ook […]

17 mei 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij…Beadle in de Langeviele in Middelburg
Op bezoek bij…Beadle in de Langeviele in Middelburg

Als iemand ons vraagt wat voor soort winkel Beadle in de Langeviele is zijn we geneigd om te zeggen dat het een sieradenwinkel is. Daarmee zouden we de zaak van […]

8 feb 2015

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Het einde van het lied: Ramon de Nennie exposeert in de ZB
Het einde van het lied: Ramon de Nennie exposeert in de ZB

‘Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan.’ We gooien er maar meteen een citaat van Albert Camus tegenaan, als we wijzen op de expositie van Ramon de […]

7 nov 2022
Afbeelding #028 voor het verhaal Expositie Dennis van Akkeren geopend in Galerie T
Expositie Dennis van Akkeren geopend in Galerie T

Iedereen weet het: voor ons het liefst zo weinig mogelijk feestjes en recepties. Sta je daar weer, met je pink omhoog. Maar de lancering van de expo, in combinatie met […]

7 nov 2022
Afbeelding #026 voor het verhaal Maar de stad heeft mij niet verlaten: Middelburg op Instagram, oktober 2022
Maar de stad heeft mij niet verlaten: Middelburg op Instagram, oktober 2022

‘Maar de stad heeft mij niet verlaten ze is mij onvoorwaardelijk trouw ze koestert me in al haar straten en zie ik haar dan zie ik jou’ – Uit ‘Hoe […]

8 nov 2022