Geplaatst op 30 april 2019

Een hotspot voor circulariteit en duurzaamheid aan de Kleverkerkseweg?

We hoorden vorig jaar al van alles zoemen, over de invulling van het gebied in de omgeving van Rothuizen Architecten, aan de Kleverkerkseweg, maar heel veel wilden de betrokkenen nog niet kwijt. Wij verzuimden vervolgens om écht op onderzoek uit te gaan.

Maar nu komt het nieuws gewoon naar ons toe, via Twitter. Op de website van Duurzaam Gebouwd lezen we in het artikel ‘Hotspot voor circulariteit en duurzaamheid in Zeeland‘ dat het bureau de oude industriële omgeving wil transformeren tot ‘een showcase voor duurzame, circulaire bedrijvigheid en biobased bouwen’.

Het Zeeuws Veilinghuis – Zeeland Auctioneers verhuist sowieso naar het gebied, maar Taco Tuinhof en Josephine Pawsey zien nog veel meer mogelijkheden: “Tuinhof en Pawsey denken na over een driedaags festival dat in de zomer op het terrein moet plaatsvinden, ongeveer gelijktijdig met de nationale Dag van de Architectuur. Een laagdrempelig evenement, waar cultuur, bedrijvigheid, onderwijs, duurzame ontwikkeling, muziek en theater samenkomen. Allemaal in het kader van

.”

Het is heel iets anders dan het evenemententerrein waarover wij mensen hoorden fluisteren, maar mooi vinden we het wel hoor, dit soort plannen. Laten we hopen dat het uit de verf komt straks!

Meer lezen:

www.duurzaamgebouwd.nl/renovatie/20190423-hotspot-van-circulariteit-en-duurzaamheid-in-zeeland

Foto: Duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/kunstuitleen-walcheren-van-vlissingen-naar-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/hz-bouwkunde-komt-naar-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/de-eerste-contouren-van-beta-campus-zeeland-in-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg