Geplaatst op 05 januari 2019

Een kijkje in de nieuwe bezorghub van Jumbo in Middelburg

“Middelburg is volgens hem ook uitermate geschikt voor zo’n overslagpunt. ,,De online penetratie in de provincie Zeeland is met gemiddeld zes tot zeven procent (tegenover gemiddeld vier procent landelijk) heel hoog. In steden als Middelburg, Goes en Vlissingen is dat percentage zelfs vijftien tot twintig procent.’’”

Als zulke citaten in de landelijke media, in dit geval AD.nl, opduiken, dan kun je er donder op zeggen dat wij er tips over krijgen. Dat was eergisteren ook het geval. En niet alleen AD schreef over de ontwikkelingen bij Jumbo Supermarkten. Ook media als Emerce en Distrifood pikten het op. Zelf lazen we, vast niet toevallig, afgelopen zater een prachtig artikel in NRC, over een van de grote mannen achter de keten: Karel van Eerd: ‘De pater familias van Jumbo schrijft nog elke week alle omzetten op’. Als je dat artikel leest begrijp je opeens veel meer van de bedrijfsfilosofie van Jumbo.

Terug naar Jumbo in Zeeland in het algemeen en Jumbo Sir W. Churchilllaan Middelburg in het bijzonder. Onze stad heeft sinds kort een overslagpunt op Arnestein, een zogenoemde hub. Bij wijze van proef heeft de supermarktketen juist hier ook een locatie geopend waar bestelde boodschappen worden aangevoerd vanuit distributiecentra in Brabant, om vervolgens door kleinere voertuigen bezorgd worden in en buiten de stad. In december 2017 schreven we al eens over de opvallende aanwezigheid van de vrachtwagentjes van Jumbo in het straatbeeld. Die aanwezigheid is sindsdien alleen maar nadrukkelijker geworden.

Wij vinden zulke dingen razend interessant. We schreven toen ook al dat we ons hier sterk maken voor lokaal kopen, op fysieke locaties, maar we internet is niet te negeren. Jumbo wordt hier momenteel nog niet rijk van, maar sorteert wel al voor op de nabije toekomst. Dat Middelburg en Zeeland hier een rol in spelen is niet voor niks. De online penetratie is hier groter dan elders. Met andere woorden: er wordt hier relatief vaak online besteld. Dat is niet iets om te negeren, maar om te bestuderen…en op te anticiperen, zouden wij denken.

In dit filmpje vertelt Marco Broekhoven van Jumbo Middelburg waarom zijn werkgever dat inderdaad doet, en kun je zien hoe de avondbestellingen van vandaag – toch bijna 100 – worden aangeleverd en bezorgd aan huis. Het pand, van voorheen van Pelt, wordt nog niet zo lang gehuurd en heeft dus ook nog geen Jumbo-uitstraling, maar dat komt vast nog wel. Wat sowieso óók gaat gebeuren is dat de EMTÉ’s in Middelburg (in Dauwendaele en Zuid) binnenkort ook Jumbo’s worden. Lezen dus, dat NRC-artikel.

We danken Marco en zijn collega’s van Jumbo Middelburg hartelijk voor de ontvangst vanochtend. We gaan toch weer wat wijzer het weekend in 🙂

Meer lezen:

www.ad.nl/economie/jumbo-achtervolgt-ah-ook-in-belgie~a0f55d02/

www.distrifood.nl/branche-bedrijf/nieuws/2019/01/twee-extra-testhubs-voor-jumbo-101121043

wijzijndestad.com/verhalen/hallo-jumbo-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg