Geplaatst op 02 maart 2019

Een kijkje in de (nieuwe) keuken van Brasserie1600 in Middelburg

We hebben het haar niet eens rechtstreeks gevraagd, maar toch denken we dat Leonie Duivenvoorden-Barendse een hele sterke band heeft met het pand aan Reigerstraat 9, op de hoek met de Korte Delft. Samen met haar man Ok opende ze daar vier jaar geleden Brasserie1600. De relatie tussen Leonie en het pand gaat echter veel verder terug. In voorganger De Variant draaide ze al mee vanaf 2003 en zelfs bij de voorloper dáárvan, de Janstoren, was ze al betrokken.

Maar nu is de brasserie dus al een paar jaar eigendom van Leonie en Ok (net als het pand). De zaak draait uitstekend. Er komen zowel locals als toeristen. Leonie vertelde dat er vanuit Duitsland zelfs regelmatig reserveringen voor grotere gezelschappen gemaakt worden. Daar maken wij uit op dat de zaak ook online goed zichtbaar is.

Wij bezochten Brasserie1600 op die zonnige zaterdag van een week geleden. Die zon weerhield de gasten er niet van om een tafeltje binnen te kiezen. Ze zaten bijna allemaal vol. Zo zagen we meteen mooi hoe Jeffrey Barendse, de broer van Leonie die meestal in de keuken staat, net zo makkelijk meedraait in de bediening.

Maar die keuken was dus óók een aanleiding om de zaak te bezoeken. Die is in januari namelijk serieus verbouwd, waardoor er nu veel meer ruimte en efficiency is ontstaan. Dat biedt uiteraard weer allerlei nieuwe mogelijkheden. Op de Facebookpagina van Brasserie1600 kun je foto’s van de oude situatie bekijken.

In dit filmpje vertelt Leonie er een beetje meer over. En ze bevestigt bovendien dat we ooit nog eens samen in de geschiedenis van het pand zullen duiken. Daar houden we haar aan, want die geschiedenis is razend interessant, als je het ons vraagt 🙂

www.brasserie1600.nl/