Geplaatst op 19 november 2017

Een kijkje in de Sinterklaaskeuken van Stichting Evenementen Middelburg

Als je iets wilt schrijven over Stichting Evenementen Middelburg (SEM) is het verleidelijk om het vooral te hebben over al het werk dat voorzitter Sjaak van den Berg in de loop van de jaren heeft verzet voor Middelburg. Maar Sjaak benadrukt altijd dat hij alles doet met het hele team. Vanochtend, bij de voorbereidingen van Intocht Sinterklaas Middelburg, konden we nu eens met eigen ogen zien waarom hij dat altijd zegt. In het Getij in de Oosterscheldestraat was zowat de gehele familie van den Berg aanwezig, van vrouw Margriet tot dochter Mariella Koster-vd Berg, van schoonzoon René Koster tot kleindochter Rachelle van den Berg. Ze zijn allemaal betrokken bij de SEM, en zeker bij zo’n evenement als dit. En dan zijn er nog tientallen vrijwilligers, die er altijd staan wanneer dat nodig is, zoals vandaag.

Wat de SEM nog meer allemaal doet kun je het beste nalezen op www.evenementenmiddelburg.nl/over-sem. Vanochtend waren ze druk met de ontvangst van alle Pieten die er zometeen bij zullen zijn. We zagen een kokspiet, een Hip-Hop Piet, en nog veel meer. In het Getij worden alle plannen besproken voor vandaag, en werken specialisten o.a. de toch al rode lippen van de Pieten bij.

Een van de Pieten fluisterde in ons oor dat hun lokale groep nu ook op Facebook en Instagram zit, als Pieten Middelburg (op Insta: www.instagram.com/pietenmiddelburg). Ze vroeg ons een oproep te doen. Bij dezen: iedereen die vanmiddag foto’s maakt van de intocht mag die naar hun sturen, via Facebook. Die foto’s zijn meer dan welkom!

Sjaak mag dan iedereen de credits (willen) geven; we zagen vanochtend toch ook weer dat hij op zo’n moment de leider is van alle vrijwilligers. Zelfs de Pieten leken naar hem te willen luisteren. Samen met René regelde hij doorlopend dingetjes. Hij coördineerde en bemiddelde, en lette op de tijd. Hij gaf instructies aan de DJ voor vanmiddag (“die maakt er een feestje van hoor, kijk uit!”), zorgde voor het verplaatsen van een fout geparkeerde auto, en ga zo maar door. Zie ook dat mooie stukje van Nadia Berkelder uit 2006, tussen de afbeeldingen. ‘Dan bellen ze maar naar Sjaak’, inderdaad.

Sommige mensen weten niet eens het verschil tussen de SEM en VOM en eigenlijk vinden we dat niet eens zo erg. De VOM steunt de SEM en vice versa. Beide organisaties hebben een groot hart voor de stad. Leuk in dit kader is dat de SEM nu ook lid is geworden van de VOM. Dat benadrukt de wil tot samenwerken nog eens extra.

Welkom, Stichting Evenementen Middelburg! Dat het maar weer een topdag mag worden voor alle kinderen (en ouders) van Middelburg vandaag! De SEM is De Stad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/video-sjaak-van-den-berg-over-koningsdag-2017-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/video-kraantje-pappie-markt-middelburg-koningsdag-2017/

wijzijndestad.com/verhalen/sjaak-is-de-stad-een-speciale-editie-van-de-oldtimerdag-middelburg/

Krantenknipsel ‘En dan bellen ze maar naar Sjaak’ (PZC 2006): Krantenbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van ZeelandMeer verhalen over Stichting Evenementen Middelburg

Sinterklaas op de Markt in Middelburg, 18 november 2017

Na de kennismaking met Sint en al zijn Pieten in de ochtend bezochten we Scouting Berdenis van Berlekomgroep aan de Zuidsingel. Op dat leuke bezoek komen we zeer binnenkort terug,…

Lees meer