Geplaatst op 16 september 2020

Een Klokhuis Meet Up over DNA in Middelburg

Gisteren organiseerde Het Klokhuis samen met ZB weer een Klokhuis Meet Up. Hierin ging presentator Bart Meijer met een aantal gasten in gesprek over DNA. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden van 13.15 tot 14.00 uur op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de bibliotheek in Middelburg.

DNA zit in je cellen. Het bevat alle informatie over hoe je er bijvoorbeeld uitziet en of je gezond bent. Het is eigenlijk een soort code. Dat DNA kun je ook veranderen, maar is dat wel verstandig?

Presentator Bart Meijer praatte daarover met:

Marc van Mil, hoofddocent biomedische genetica van het UMC in Utrecht. Hij is ook te zien in de twee Klokhuisafleveringen die gaan over DNA. Die zijn terug te zien op de website van Het Klokhuis.

Frances Borneman, een enthousiaste masterstudent orthopedagogiek, gespecialiseerd in de DNA-dialoog en iemand die graag een stem geeft aan kinderen over dit moeilijke onderwerp.

Twee kinderen die een erfelijke aandoening hebben.
Negen klassen konden live in beeld meedoen: zij waren gelijktijdig zichtbaar op een grote video-wall en konden reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde was wel dat zij gedurende de gehele uitzending meededen en zich hielden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd kregen.

Je kunt de Meet Up terugkijken via www.dezb.nl/wat-we-doen/livestream/klokhuis-meet-up-dna.html. De uitzending begint na 6.30 minuten.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg