Geplaatst op 22 november 2016

Een lezing over Vaarzon Morel + een expositie over Wim Hofman

Joost Jan Bakker heeft het druk deze week! We hadden eigenlijk verwacht dat hij in de weer zou zijn met de lezing die hij morgenavond verzorgt voor de Zeeuwse Volksuniversiteit, over de Veerse schildersdynastie Vaarzon Morel, maar dat bleek niet zo te zijn. Toen we vanochtend een kijkje namen bij ‘De Vier Gemeten’ was Joost net begonnen met het uitruimen van de galerie, om plaats te maken voor de opening van de expositie ‘Bramen Plukken’ a.s. zaterdag, met en over het werk van Wim Hofman.

Die opening gaat samen met de presentatie van het gelijknamige boek van Hofman, in het naburige Elliott van UCR. Het leuke is dat bij de columns in het boek ook kunstwerken horen, die dan weer zijn te bekijken en te kopen in de galerie. Dat is een leuke combinatie toch?

Maar eerst die lezing morgen, in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Wij weten eigenlijk niets van die schildersfamilie, maar konden vanochtend nog net een paar fraaie schilderijen bekijken. Echte Zeeuwse taferelen, van het Veerse Gat tot schepen op een woeste zee.

Je kunt meer lezen over beide evenementen via onderstaande links:

www.volksuniversiteitzeeland.nl/kunstlezingen/vaarzon-morel/vaarzon-morel-een-veerse-schildersdynastie

www.viergemeten.nl/wim-hofman

www.kunstroutemiddelburg.nl/index.php/nieuws/544-wim-hofman-in-de-vier-gemeten-news


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg