Geplaatst op 02 maart 2016

Een Middelburgse auto voor Gambia

Ook in Afrika zijn we straks een beetje De Stad.

Arian Peters en Mike Smits van La Piccola Italia Middelburg gaan a.s. zaterdag op pad, om voor Arjen Ytsma van Onderdelenhuis Ytsma een auto naar Gambia te brengen. Zij doen dat in het kader van de Antwerpen Banjul Challenge. Over dit mooie project kun je meer lezen op de Facebookpagina van La Piccola en op de site van de organisatie.

Mike en Arian zijn druk met de voorbereidingen maar waren vanochtend even in Middelburg omdat CTV Zeeland opnames kwam maken. Dat was voor ons uiteraard ook een mooi moment om een paar fotootjes te maken. Eenmaal ter plekke hoorden we ook meteen mooie verhalen. Arjen ging vijf jaar geleden zelf ook al eens naar Afrika en vertrok toen vanaf het restaurant op het Damplein. Dat was geen toeval, want hij was vroeger bevriend met de vader van Lina, wijlen Alessandro Tidili, die zijn Pizzeria op de Vlasmarkt had. Arjen vertelde dat Alessandro kind aan huis was in zijn winkel. Sterker: als hij even de kans kreeg hielp hij gewoon mee. Na al die jaren wordt hij er nog steeds een beetje van verdacht dat zijn werkelijke passie eigenlijk bij de techniek lag. Herinneringen ophalen is altijd lekker. Zo werd het ondanks het miezerweer een hele vrolijke boel.

Maar ondertussen is dit natuurlijk wel een serieus project. Mike en Arian hebben al een aantal sponsors gevonden, maar als je ook nog een bijdrage wilt leveren kan dat nog steeds. Je kunt op NL22RABO0365257524 een bijdrage storten ten name van: ‘Een Jerrycan voor Mr. Jagne’, maar als je nog een sticker op de auto wilt kan dat ook. In dat geval kun je contact opnemen met Mike.

Wij wensen de heren in ieder geval een hele goede reis. Als ze over een maand terugkeren in Nederland drinken we er een biertje op!

Gerelateerd:

Op bezoek bij…Onderdelenhuis Ytsma


Delen op