array(11) {
 [0]=>
 int(47425)
 [1]=>
 int(47422)
 [2]=>
 int(47418)
 [3]=>
 int(47419)
 [4]=>
 int(47417)
 [5]=>
 int(47420)
 [6]=>
 int(47421)
 [7]=>
 int(47424)
 [8]=>
 int(47416)
 [9]=>
 int(47426)
 [10]=>
 int(47423)
}

Een Middelburgse superzondag

Wat zeg je? Een mooi moment voor een dagje Netflix of sport op TV? Daar heb je een goed punt, maar we wijzen je er wel graag op dat het ook een prachtig dagje Middelburg zou kunnen zijn.

Om te beginnen klaart het weer op vanmiddag. Zeggen ze. Denken ze. Vertrouwen we op.

Het is niet alleen koopzondag, maar ook een supereditie van de Kunst en Cultuurroute Middelburg. Behalve de altijd deelnemende ateliers en galerieën door de hele stad doet bijvoorbeeld ook De Oostkerk weer mee en wordt er in het Lokaal op het Zusterplein een expo geopend van Lalemba Tsehaie.

Verder is in Vleeshal gratis ‘The Vleeshal Opera’ te bezoeken, al dan niet met een rondleiding. Bij CBK Zeeland op de Balans kun je de Zeeuwse lichting 2020 bekijken. Als klap op de vuurpijl is er ook weer een kunstmarkt op het Abdijplein. Tussen 12.00 en 17.00 laten maar liefst 55 kunstenaars daar hun werk zien.

In het Molenwaterpark is er om 15.30 ook weer een concert van Zeeuwse Concertzaal. Deze week de Boerencantate van Bach: een geestige mini-opera waarin de aardse genoegens van het boerenleven worden bezongen in 18e-eeuwse populaire deuntjes. Twee zangers, een accordeonist en een cellist nemen je mee naar het platteland van drie eeuwen terug.

En de foto’s bij dit bericht? Die kun je los zien van deze eerste zondag van de maand, maar ze zijn de moeite van een bezoekje aan het Gasthuis zeker waard. Het zijn de prachtige foto’s van Kevin en Mandy van FatCat Photography. Die zijn daar te bekijken tot en met oktober. Dat kan overigens wel alleen overdag, op de eerste en tweede verdieping van de instelling.

Fijne zondag allemaal!

De foto’s zonder lijstje zijn van FatCat zelf.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Rituals Zeeland wordt Rituals Nederland
Rituals Zeeland wordt Rituals Nederland

Een paar weken geleden hoorden we al iets waaien, maar nu begon het écht rond te zingen: Rituals Cosmetics (Middelburg) zou een nieuwe eigenaar krijgen. Het werd hoog tijd om […]

2 aug 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Kinderjuweeltjes heropent morgen in de Langeviele in Middelburg
Kinderjuweeltjes heropent morgen in de Langeviele in Middelburg

Twee weken geleden deelden we op Facebook een berichtje van Corrine Jonkhans, waarin ze aankondigde dat ze haar winkel Kinderjuweeltjes heeft overgedragen aan Malou Peene en Naära Welerubun. Morgen heropenen […]

2 aug 2021
Afbeelding #001 voor het verhaal De outlet store van Omoda komt terug naar de Langeviele
De outlet store van Omoda komt terug naar de Langeviele

De outlet store van Omoda komt terug naar de Langeviele! Rond 13 augustus heropent de winkel met aanbiedingen van de schoenenketen weer op nummer 14, in het pand waar voorheen […]

2 aug 2021