array(16) {
 [0]=>
 int(9979)
 [1]=>
 int(9980)
 [2]=>
 int(9981)
 [3]=>
 int(9982)
 [4]=>
 int(9983)
 [5]=>
 int(9984)
 [6]=>
 int(9985)
 [7]=>
 int(9986)
 [8]=>
 int(9987)
 [9]=>
 int(9988)
 [10]=>
 int(9989)
 [11]=>
 int(9990)
 [12]=>
 int(9991)
 [13]=>
 int(9992)
 [14]=>
 int(9993)
 [15]=>
 int(9994)
}

Een nieuw seizoen voor Poppentheater Parabel in Middelburg

We waren verbaasd, toen we vorige week een bericht van Sjaac Verelst zagen opduiken in de Facebookgroep van Wij zijn De Stad. Hij schreef: “Op woensdag 2 oktober start het nieuwe poppentheaterseizoen in het huiskamertheater van Poppentheater Parabel.”

Een poppentheater in Middelburg? Daar hadden we nog niet van gehoord! Toen we doorklikten werd de verbazing alleen maar groter. Het theater blijkt gevestigd te zijn aan de Herengracht, gewoon bij ons in de buurt! Hoe konden we dat nu gemist hebben? Maar onze nieuwsgierigheid was gewekt. We stuurden Sjaac een berichtje met de vraag of een kijkje mochten komen nemen. Dat mocht.

Het theater is geweldig leuk. Het bevindt zich in het souterrain van de woning van de familie Verelst en het is zo ingericht dat de ruimte eenvoudig verduisterd kan worden. Sjaac heeft vrijwel alles zelf gemaakt, van de bankjes tot de poppenkast en een groot deel van de poppen.

Na een kwartiertjes kletsen met Sjaac wisten we dat we graag een vervolgafspraak met hem maken. Toen we begonnen over de oude foto’s van Tiemen Goossens, van poppentheater Parcival dat in de jaren 80 in de Brakstraat zat, wist hij daar van alles over te vertellen. Nu zien we dat hij zelfs op een van de foto’s staat!

En Sjaac deed en doet nog meer interessante dingen. Hij kwam ook met een mooie legende over Smytegelt (zie de links onderaan dit bericht), weet veel over de geschiedenis van het poppenspel, én hij heeft mogelijk mooie oude foto’s die leuk zijn om hier te delen. Kortom: we komen maar wat graag nog een keer terug op Sjaac.

Maar nu het poppentheater dus. Na een paar rustige jaren is het weer terug op de woensdagmiddag. Op http://poppentheaterparabel.nl/speelkalender/ kan je er meer over lezen!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-premiere-van-de-engel-van-de-kuiperspoort/

https://middelburgdronk.nl/wiki/Parcival

https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/de-engelenwacht-van-dominee-smytegelt

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Markt! Vishandel Cor Bosman
Zij zijn De Markt! Vishandel Cor Bosman

Wie kent Vishandel Cor Bosman nu niet? Het bedrijf staat al 43 jaar op de Zeeuwse weekmarkten. In Middelburg aan de ene kant van het plein met een kleine kraam, waar […]

2 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn het Kerstpakket! Een bericht voor ondernemers in Middelburg
Wij zijn het Kerstpakket! Een bericht voor ondernemers in Middelburg

Wij zijn het Kerstpakket! Een bericht voor ondernemers. Net als vorig jaar delen wij hier graag het bericht van de Vereniging Ondernemers Middelburg, dat bedoeld is voor álle ondernemers in […]

3 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal SoLow verhuist naar Lange Delft 12 in februari; pand Promiss Middelburg te huur
SoLow verhuist naar Lange Delft 12 in februari; pand Promiss Middelburg te huur

Hennie deelde zojuist deze foto, waarop is te zien dat SoLow in de Lange Delft te huur staat bij Arca Retail Vastgoed Adviseurs. Dan wordt het dus tijd voor een […]

4 okt 2019