array(1) {
  [0]=>
  int(12370)
}

Een nieuwe eigenaar voor Onderdelenhuis Ytsma

Hoe legendarisch en mooi wij Onderdelenhuis Ytsma vinden schreven we dik vier jaar geleden al eens. Zulke winkels zijn van onschatbare waarde voor een binnenstad, punt.

Ook daarom schrokken we nogal toen we een paar weken geleden hoorden dat Arjen en Ciska ermee gaan stoppen. Hoe dan? Wat dan?

Het valt gelukkig mee. Ytsma blijft bestaan. Er verandert helemaal niks aan de winkel. Al klopt het dus wel dat Arjen en Ciska gaan stoppen. Arjen gaat na 33 zijn werkzame leven een klein beetje afbouwen. Hij gaat voor zijn oude vak: hij wordt een zelfstandige electricien.

Enter Robin Meijer. Dat is al vele jaren een zeer vakkundige monteur van Minet. Die man weet dingen. Ook van onderdelen. Het valt niet te ontkennen dat met het vertrek van Arjen heel veel zeldzame kennis uit de winkel verdwijnt, maar Robin weet ook heel erg veel, met die 18 jaar ervaring. Wij zijn niet van de techniek, maar we denken oprecht dat hij een waardige opvolger is.

En een grappige. Toen we vanmiddag de winkel betraden hoorden we een en al geschater. Toen we vertrokken ook. Arjen en Ciska dragen de zaak met veel zorg over, Robin gaat er iets moois van maken, zonder intenties om dingen te veranderen. Dat is gewoon heel tof!

We bedanken de Ytsma’s met een hele diepe buiging, en begroeten Robin met een grijns van jewelste. Zet ‘m op!

Gerelateerd:

Op bezoek bij…Onderdelenhuis Ytsma

Omdat service alles is. Op bezoek bij EP: Minet in Middelburg

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Rosanne Geschiere stapt in Eetcafé De Vliegenier
Rosanne Geschiere stapt in Eetcafé De Vliegenier

We mogen het vier maanden na dato geen nieuws meer noemen maar wíj wisten het nog niet: Remon Corbijn, van Eetcafe de Vliegenier, heeft een nieuwe compagnon: sinds 1 januari […]

11 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Meneer Blaas over de eerste Zeeuwse Autogarage in Middelburg
Meneer Blaas over de eerste Zeeuwse Autogarage in Middelburg

Tijdens ons bezoek aan Salon Julie, in december, beloofde Julie dat ze ook een keer een afspraakje zou regelen met haar opa, Evert Blaas, die in het Gasthuis in Middelburg […]

11 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Tjerk Westerterp
Zij zijn De Stad: Tjerk Westerterp

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: Tjerk Westerterp van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen & het Hans Lipperhey Museum. Het was […]

13 mei 2019