array(5) {
  [0]=>
  int(33917)
  [1]=>
  int(33918)
  [2]=>
  int(33919)
  [3]=>
  int(33920)
  [4]=>
  int(33921)
}

Een ontgroening in Middelburg: het valt allemaal wel mee

Er is heel veel gedoe over ontgroeningen in het studentenleven momenteel. Soms gaat het misschien te ver, maar wij vinden toch vooral dat dingen waar mensen zelf voor kiezen geen issue zouden moeten zijn. Betutteling is erger dan vernedering waarvoor je kiest, als dan niet als onderdeel van een ritueel, een club.

Vanavond waren we op de Markt getuige van zo’n ritueel, van het damesdispuut van University College Roosevelt. Het Wilhelmus zingen voor een paar agenten, rondjes draaien onder een paraplu en daarna een stukje rennen. Iets met komkommers. Gekke taferelen hoor, eerlijk is eerlijk, maar alle aanwezigen die we spraken maakten het ook al eens mee en zijn het er gewoon mee eens. Het hoort er gewoon bij.

De studenten zelf lieten vooral weten geen aanstoot te willen geven, maar het was wel de publieke ruimte. Wij leggen graag vast maar willen niemand beschadigen. Maar zelfs als we daar geen rekening mee zouden houden was dat niet gebeurd. De studenten zijn De Stad, en hun rituelen ook.

Ontspan!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Rust in vrede, Louis Polfliet
Rust in vrede, Louis Polfliet

Louis was De Stad! Afgelopen zaterdag is Louis Polfliet plotseling overleden. Dat lazen we op de Facebookpagina van zijn zoon Danny Vera. Er zijn heel veel Middelburgers die deze man […]

11 okt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Kijk, Amsterdam, wij zijn De Stad :-)
Kijk, Amsterdam, wij zijn De Stad :-)

Kijk, AMSTERDAM, wij zijn De Stad 🙂 #Middelburg #LoveZeeland

11 okt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg 10 oktober 2016: nog altijd druk in De Stad
Middelburg 10 oktober 2016: nog altijd druk in De Stad

Maandagmiddag 10 oktober. Nóg druk in de Stad, wederom met Duits als voertaal. Mooi hoor. #wijzijndestad

11 okt 2016