Geplaatst op 15 februari 2017

Een oproep van Serenitea Middelburg

Oei, dit is ook een kant van het ondernemerschap. Het is niet leuk om te lezen, maar dit is wel een heel eerlijk verhaal van Serenitea Middelburg. De zaken gaan niet goed, en als er niks verandert is het einde verhaal.

Je wil niet weten hoe vaak wij het met mensen hebben over allerlei zaken, over het aanbod en de vraag, en over kansen en bedreigingen. Wij vinden ook altijd wel wat, maar we hebben inmiddels ook wel geleerd dat we meestal gewoon niet kunnen oordelen. Soms gaan zaken veel beter dan je dacht, soms ook veel slechter. Je weet maar zelden hoeveel huur mensen betalen, of hoeveel omzet ze draaien. Het is makkelijk om iets te zeggen over over een locatie, maar echt, er zijn ook gouden tenten op onmogelijke plekken. Jarno en Iwona nodigen iedereen uit voor feedback. Heb je er een mening over? Ga die dan eens ter plekke delen. Van sereniteamiddelburg.nl/oproep-vanuit-het-hart:

“Lieve mensen,

onze fantastische lunchroom bestaat bijna een half jaar. Een mooi moment om naar de laatste 6 maanden terug te kijken. De eerste volledig (!) biologische plek in Middelburg waar wij in plaats van frisdranken huisgemaakte ijsthee serveren, in plaats van goedkope olie in ongeraffineerde kokosolie bakken en in plaats van haast een serene sfeer gecreëerd hebben. Wat zijn wij blij dat wij vaste klanten hebben. Die vrouw die echt elke donderdagochtend voor koffie met appeltaart komt! Dat echtpaar uit Westkapelle dat elke week naar ons toe fietst! Die allerliefste studenten uit de universiteit die cappuccino met amandelmelk komen drinken en altijd zo veel aandacht voor ons zoontje hebben! En de aardige buren van boven (en tegenover) die zo opgelucht waren dat er een dagzaak kwam, zodat er niet weer ’s nachts overlast zou zijn.

Maar er is iets dat wij nu, na de eerste 6 maanden van ons ondernemerschap, toe moeten geven. Als het doorgaat zoals nu bestaan wij over een paar maanden helaas niet meer. De zaken lopen goed maar noch niet goed genoeg om ons geen zorgen te maken en het op de lange termijn vol te houden. Het is zeker riskant om zo iets openbaar te zeggen. Maar dit zijn wij. Open, kwetsbaar en echt.

Dus: wil je dat Middelburg zijn bio alternatief behoudt, kom alstublieft een keertje langs. Laat ons ons verhaal vertellen. Breng je vrienden en kennissen mee. Organiseer een verjaardagsfeestje bij ons. Ontdek de echte smaak van eten. En help ons ons “tweede kindje” levend te houden. Het kindje waar wij onze hele energie, passie en hart in hebben gestoken.

Jarno en Iwona”

Zie ook: wijzijndestad.com/2016/08/26/geopend-in-de-gravenstraat-in-middelburg-serenitea/


Delen op