Geplaatst op 11 maart 2020

Een rondje Lumileds Middelburg, met Frits Deurloo

Over Lumileds en de voormalige Vitrite in Middelburg is al veel geschreven, zeker in 2018, toen het bedrijf 125 jaar bestond. Ook wij publiceerden al eens iets over de geschiedenis van het bedrijf, maar in de gebouwen op Arnestein waren we al niet meer geweest sinds de vroege jaren negentig.
 
Toen we het daar een tijdje terug over hadden met Frits Deurloo, die er al sinds 1984 werkt, beloofde hij uit te zoeken of hij niet eens wat kon regelen voor ons. Dat lukte. Vorige week waren we van harte welkom voor een rondleiding, door Frits zelf nota bene.
 
We hebben onze ogen uitgekeken daar. We wisten natuurlijk wel dat er veel is veranderd in de loop van de jaren, maar toen we zagen en hoorden hoeveel er inmiddels is geautomatiseerd werden we toch even stil. De robots maken niet alleen de eindproducten, maar ook veel andere dingen. Daar hadden we geen idee van.
 
Waar we ook geen idee van hadden is de manier van werken bij Lumileds. ‘Lean’ is daar het toverwoord. Geen verspilling, schone en opgeruimde werkplekken, dat soort dingen.. Dat zie je echt overal terug.
 
Het was om begrijpelijke redenen niet de bedoeling dat we de details van al die indrukwekkende robots en andere machines vastlegden, maar niet getreurd: er is ook een promofilmpje van Lumileds zelf, waar meer in is te zien.
 
We danken Frits hoe dan ook hartelijk voor dit mooie inkijkje. Leerzaam en interessant hoor! Dat biertje heeft hij nog tegoed 🙂
 
Oh, enne, we vergeten bijna te wijzen op die vacature bij Lumileds, die lastig te vervullen lijkt. Het bedrijf zoekt een nieuwe onderhoudstechnicus. Kijk maar eens op jobs.jobvite.com/lumileds/job/o1Vbcfw3. Of dat een mooie baan is durven we natuurlijk niet te zeggen, maar we weten wel dat al die mensen niet voor niks veertig jaar of langer bij deze baas blijven. Vraag maar aan Frits. Dit jaar ook weer vijf jubilarissen!

Video: youtu.be/dzt2DnNhznw.

 
Meer lezen en kijken:
 
 
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg