array(1) {
  [0]=>
  int(10980)
}

Een rondje Middelburg met Wielemaker BV

We moesten vroeg uit de veren gisteren, maar oh, wat was het leuk om een rondje Middelburg te doen met Edwin Leiendecker, een van vele chauffeurs van Wielemaker BV Transport- en Containerbedrijf. We leerden niet alleen veel over het bedrijf en het werk van Edwin zelf, maar ook over het verkeer in de Middelburgse binnenstad in de vroege ochtend, over lokale afvalproblematiek en -oplossingen, en nog veel meer.

Twee weken geleden maakten we al kennis met het bedrijf achter de schermen, toen Ronald Wielemaker en Kevin Rotte ons rondleidden over het indrukwekkende bedrijfsterrein aan de Ampèreweg. Die dag kregen we uitleg over alle dingen die Wielemaker doet, en zagen we ook al een beetje hoé ze dat allemaal doen. Ze hebben zo’n 80 vrachtwagens, een eigen garage en onderhoudsdienst en natuurlijk veel opslagruimte voor alle containers die het bedrijf levert, en voor het afval dat wordt ingezameld.

We kregen die dag ook het boekje dat in 2016 werd uitgegeven ter ere van het 100-jarig jubileum. Dat boekje lazen we met heel veel plezier. Het staat vol met prachtige oude foto’s, die mooi laten zien hoe het familiebedrijf in al die jaren is uitgegroeid tot wat het nu is: een van de grootste transportbedrijven in de regio.

In dit filmpje zie je alleen een samenvatting van het rondje dat we gisteren deden met Edwin. Het was leuk om kennis te maken met deze echte Middelburger, die nota bene een kleinzoon is van de legendarische Koperen Ko, de straatartiest die je nog wel eens voorbij ziet komen op oude foto’s van de stad. We hadden geen gebrek aan gespreksonderwerpen, zullen we maar zeggen.

Misschien dat we later nog eens in de geschiedenis van Wielemaker duiken, of misschien komt het boekje nog wel eens online. Voor nu laten we het bij deze impressie van 11 minuten, die toch in ieder geval al een indruk geeft van een déél van het werk dat Wielemaker doet. We hebben zelf veel opgestoken en oprecht genoten van de twee bezoekjes.

Bedankt heren! Wielemaker is De Stad!

Meer lezen:

https://www.wielemaker.nl

https://www.omroepzeeland.nl/media/42814/Wielemaker-100-jaar

https://www.de-faam.nl/nieuws/algemeen/25867/-krien-begon-100-jaar-geleden-als-melkrijder-?related

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Dertig jaar vriendengroep de Gulden Snee
Dertig jaar vriendengroep de Gulden Snee

Zij zijn De Stad! Henk de Bruijne vertelde een paar jaar geleden al over de Middelburgse vriendenclub De Gulden Snee. Van die club willen we nog altijd eens een portretje […]

25 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Edwin Leiendecker
Zij zijn De Stad: Edwin Leiendecker

Hè? Nog een stukje over Edwin Leiendecker van Wielemaker BV? Jazeker! Zijn verhaal was heerlijk Middelburgs, ook dankzij de zijspoortjes Koperen Ko en Teerpakhuizenstraat. Dat is toch ook mooi voor […]

26 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Een Middelburgse Hyperlapse
Een Middelburgse Hyperlapse

Toby Hamelink (van T. Hamelink Film Productions) is een man met geduld. Vorige week besloot hij een zogenoemde hyperlapse te maken van het het stadhuis in Middelburg. De vijftien seconden […]

26 aug 2019