array(1) {
  [0]=>
  int(15364)
}

Een rondleiding door de nieuwe Librije van Provincie Zeeland

Eergisteren is in de Abdij De Librije heropend. Dat is het kantoorgebouw in de uiterste hoek van het Abdijplein, waar ongeveer 80 medewerkers van Provincie Zeeland zijn gehuisvest. We citeren architect Hans Maréchal die op LinkedIn onder meer schrijft:

“Het complete gebouw is biobased heringericht, met duurzame herbruikbare materialen (wanden; vloeren en plafonds); verlichting, installaties en inrichting. De opening vindt plaats op 12 november a.s. waarna het gebouw met een innovatief en flexibel werkconcept in gebruik genomen kan worden door de medewerkers van de Provincie. Het werklandschap voorziet, naast de huisvesting van de Griffie en de fractiekamers, in een variatie van flexibele samen-werkplekken; overleg en brainstorm ruimten.”

Wij werden een week geleden, toen de inrichting nog net niet helemaal af was, alvast rondgeleid door Henk Leeftink, die ons bijna twee jaar geleden ook de rest van het gebouw al eens had laten zien. Hij verzocht ons toen wel een weekje te wachten met de publicatie van de beelden, zodat de medewerkers het gisteren eerst met eigen ogen konden zien. Fair enough.

Maar die nieuwe Librije mag er zijn hoor. Ondanks het feit dat we oude situatie niet meer goed voor ogen hadden zagen we aan alles dat deze verbouwing en herinrichting een upgrade is naar modern werken, met qua design een hoofdrol voor het Zeeuwse DNA van de provincie.

We zijn wel benieuwd hoe het flexibele werken in de praktijk uit zal pakken. Zelf werken we, als ZZP’ers, overal, vanaf ieder apparaat met een internetverbinding, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat we toch het liefst op een vertrouwde plek zitten, in alle rust. In de tijd dat we nog dagelijks op kantoor zaten vermeden we kantoortuinen en kamers met veel werkplekken toch het liefst. Maar het mag gezegd: gebouw G (want zo wordt de Librije meestal genoemd) bevat veel snufjes en oplossingen die mogelijkheden bieden aan mensen die wat meer privacy of stilte nodig hebben. Maar je verstoppen? Dat kun je wel vergeten.

We danken Henk wederom voor zijn tijd. Hij liep deze keer gelukkig niet zo hard als in 2017 🙂

Gerelateerd:

Kantoren Provincie Zeeland in Abdij Middelburg worden verbouwd

Wij zijn De Librije

Video: een rondleiding door en over de Abdij van Middelburg

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een mooie Middelburgse tandem: Primera en Chocolaterie Burger
Een mooie Middelburgse tandem: Primera en Chocolaterie Burger

Over de rijke geschiedenis van Chocolaterie Burger spraken we drie jaar geleden al met Anthony Burger, maar Anthony zelf kwam toen nauwelijks aan bod. Twee weken geleden maakte hij, ondanks […]

15 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Diezig
Diezig

Wij zijn de mist!

15 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal In memoriam: Cindy van Pel
In memoriam: Cindy van Pel

Droevig nieuws: Cindy van Pel, van Van der Pol kaas, vleeswaren en delicatessen, is op veel te jonge leeftijd overleden. Ze zal gemist worden op Weekmarkt Middelburg. We wensen alle […]

16 nov 2018