array(12) {
 [0]=>
 int(2874)
 [1]=>
 int(2875)
 [2]=>
 int(2876)
 [3]=>
 int(2877)
 [4]=>
 int(2878)
 [5]=>
 int(2879)
 [6]=>
 int(2880)
 [7]=>
 int(2881)
 [8]=>
 int(2882)
 [9]=>
 int(2883)
 [10]=>
 int(2884)
 [11]=>
 int(2885)
}

Een scherm op en om het Stadhuis van Middelburg

We weten het nog goed, dat we in de zomer van 2018 van diverse ondernemers rondom het stadhuis meldingen kregen van stukjes steen die van het monumentale gebouw waren gevallen. Van Café Bommel bijvoorbeeld, en van restaurant Peper en Zout dat toen nog bestond. Zie de laatste foto.

We stuurden dat toen door naar Maurice van de Buitendienst. Niet veel later werd de gevel onderzocht. Op dat moment werd er niet meteen een oorzaak gevonden, maar later wel:

https://www.internetbode.nl/regio/middelburg/297716/groot-onderzoek-naar-staat-van-gevels-stadhuis-middelburghttps://www.internetbode.nl/regio/middelburg/297716/groot-onderzoek-naar-staat-van-gevels-stadhuis-middelburg

Vandaag is de gemeente gestart met de preventieve werkzaamheden. Uit een persbericht van eergisteren:

“De vulling van de balustrade van het Middelburgse stadhuis vertoont kleine scheurtjes. Een steenhouwer van de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed heeft dit tijdens zijn laatste inspectie ontdekt. Uit voorzorg plaatst de gemeente gaasschermen. Het eerste stukje scherm van 2,5 meter wordt geplaatst op 4 september.”

en:

“De balustrade staat op de voor- en zijgevel van het stadhuis. De schermen zorgen ervoor dat de vulling van de balustrade op zijn plek blijft zitten. Hoewel een scherm bestaat uit kleine mazen en dunne draden, is deze wel te zien.

De gemeente voert het werk uit in overleg met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Als de afdekking bevalt, plaatst de gemeente het scherm over de hele balustrade.

Het is nog niet bekend hoe lang de schermen blijven hangen. De gemeente laat de hele gevel in overleg met de Rijksdienst onderzoeken. Uit dit onderzoek moet blijken wat er precies verder moet gebeuren en wat dit gaat kosten.

Het stadhuis blijft open voor gebruik.”

Met dank aan Gemeente Middelburg voor de mooie foto’s!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een verdwenen wereld: jongerencentrum Midgard in Middelburg
Een verdwenen wereld: jongerencentrum Midgard in Middelburg

Van ons zul je geen kwaad woord horen over het jongerenwerk van nu: we weten er simpelweg te weinig van en de geluiden die ons wél bereiken zijn overwegend positief. […]

5 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Koopzondag en Kunst- en Cultuurroute Middelburg, 6 september 2020
Koopzondag en Kunst- en Cultuurroute Middelburg, 6 september 2020

De eerste zondag van september: dan is het weer koopzondag in Middelburg én Kunst en Cultuurroute Middelburg! Op de site van de organisatie worden diverse exposities uitgelicht, zoals die van […]

6 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nogmaals: hoe Wij zijn De Stad werkt
Nogmaals: hoe Wij zijn De Stad werkt

Het is zonder twijfel een van de leukste aspecten van ons werk: de interactie met al die Middelburgers, zowel digitaal als ‘in ‘t eggie’. Dat geeft ons energie en daardoor […]

7 sep 2020