array(7) {
 [0]=>
 int(6317)
 [1]=>
 int(6318)
 [2]=>
 int(6319)
 [3]=>
 int(6320)
 [4]=>
 int(6321)
 [5]=>
 int(6322)
 [6]=>
 int(6323)
}

Een tijdelijke invulling van Nieuwe Burg 30-32 in Middelburg

Het pand aan Nieuwe Burg 30-32, waar voorheen Intertoys is gevestigd, is zo’n pand waarover sinds het vertrek van de speelgoedwinkel wel het een en ander over te doen over is geweest, maar waarover we nooit schreven. Het zou te voorbarig zijn geweest. Maar toen er even sprake van was dat er misschien een restaurant in zou komen waren we een en al aandacht. Dat vonden we een interessante invulling. Dat feest ging echter niet door.

Een tijdje terug is het pand wel verkocht, maar we wisten nog niet aan wie. Van de week kregen we er opeens meerdere berichtjes over. Of wij al wisten dat er een nieuwe vestiging van De Pagter Interieurs zou komen? Dat wisten we dus niét, dus we appten meteen even naar Erik de Pagter, om navraag te doen.

Het bleek wat genuanceerder te liggen: Erik heeft het pand wel gekocht, maar vooral met de bedoeling om de winkelruimte te verhuren. Hij heeft de etalage ervan nu wel ingericht met meubels van zijn winkel, omdat dat gewoon beter oogt, en het ook meteen een beetje reclame is voor de winkel in de Heren- en Segeersstraat. Niks mis mee!

Nu we Erik toch spraken waren we ook wel benieuwd of hij bereid is deze winkelruimte, of een deel ervan, tijdelijk beschikbaar te stellen voor de horecaplannen die nu spelen. Dat is hij zeker, zulke dingen vindt hij alleen maar leuk, al tekende hij er wel bij aan dat de bovenverdieping bewoond is, en er nooit overlast kan zijn, ook niet tijdelijk. Dat is ook heel begrijpelijk.

Toch worden we wel vrolijk van het idee, net zoals van die plannen van La Presa en Urban Heroes. Er is nog niks beslist, maar die zijn echt al bezig om te kijken hoe het in de praktijk uitgevoerd kan worden, als dan niet met een beetje steun van hun gast. We gaan er binnenkort even kijken. Zoiets zou ook kunnen in de voormalige speelgoedwinkel, misschien zelfs wel met meubels van de Pagter als aankleding. Dan kom je weer een beetje in de sferen van de proef met ‘blurring’, van een paar jaar geleden (mengvormen van horeca en retail). Daar is toen nooit meer een vervolg aan gegeven, maar het is nog steeds een interessant idee, waarvan de opzet nog steeds beschikbaar is. Waarom zou je dat niet gebruiken, alsnog, zoals we dat iemand onlangs hoorde opmerken?

Goed punt. Maar het is kort dag, in ieder geval wel voor de eerste plannen. Ze kunnen worden ingediend voor 19 mei!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-de-pagter-antiek-interieur-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/indrukken-van-blurring-in-middelburg/

https://youtu.be/FHjEESx4pdE

https://wijzijndestad.com/verhalen/horeca-middelburg-kan-terrasplannen-indienen-voor-19-mei-2020/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Esther van den Bosch over de heropening van de ZB op maandag 18 mei 2020
Esther van den Bosch over de heropening van de ZB op maandag 18 mei 2020

Aanstaande maandag, om 09.00 uur, gaat ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer (beperkt) open voor het publiek. Mensen kunnen dan weer zelf hun boeken uitzoeken en lenen. Maar opgelet: […]

16 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Skin Doctors en Sharon's Bath Bakery geopend op Nieuwe Burg
Skin Doctors en Sharon’s Bath Bakery geopend op Nieuwe Burg

De afspraak was eigenlijk dat we pas een kijkje zouden gaan nemen op het moment dat alles af is, maar toen we gisteren toch bezig waren op de Nieuwe Burg […]

16 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Da Silvano Middelburg verhuist van Geerepassage naar Lange Noordstraat
Da Silvano Middelburg verhuist van Geerepassage naar Lange Noordstraat

Da Silvano Middelburg gaat verhuizen! Gisteren liet Silvan Claassens weten dat zijn zaak volgende maand verkast van Geerepassage 1 naar Lange Noordstraat 26, het hoekpand waar tot voor kort Marjolijn […]

17 mei 2020