Geplaatst op 09 april 2018

Een vernieuwde Bos Men Shop aan de Markt

Als je ons zou vragen welk Middelburgs winkelpand het meest prominent is durven we dat niet te zeggen, maar het pand van Bos Men Shop aan Lange Delft 1 zou zeker hoge ogen gooien. Gelegen op de hoek van de Markt, Nieuwe Burg en Lange Delft is het een karakteristieke blikvanger, en misschien wel het enige vrijstaande pand in de grote winkelstraten van de stad. We lazen zojuist in een oude krant dat het in november 1949 in gebruik werd genomen, als geschenkenhuis van Fa. Den Boer. Bos Men Shop lijkt er in 1981 te zijn gestart.

Binnenkort hopen we eens wat dieper in de geschiedenis van het pand en het bedrijf te duiken, samen met bedrijfsleider Jelle de Vries, die al dertig jaar in de zaak werkt. Gisteren spraken we hem over de mooi nieuwe winkel, die gisteren heropende na een verbouwing van een maand, maar dat was onaangekondigd, tussen de bedrijven door. Jelle vond het, net als wij, een goed idee om er binnenkort eens wat rustiger voor te gaan zitten. Gaan we doen!

Maar de eerste foto’s van gisteren willen we niemand onthouden uiteraard. We duikelden in de Beeldbank Zeeland van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland ook alvast twee oude foto’s van het pand op, uit 1952 en 1970.

Tot binnenkort, Jelle!

www.bosmenshop.nl


Delen op