Geplaatst op 28 november 2015

Een verzamelaarsveiling aan de Korendijk

Tot de duizenden ‘wereldjes’ waar wij weinig tot niets van weten behoort de wereld van de kunst- en antiekveilingen zonder enige twijfel ook. Dat maakte het zojuist wel extra leuk om voor het eerst ooit het pand van Veilinghuis Korendijk binnen te stappen.

Een bijna volle zaal was volop aan het bieden tijdens een zogenoemde verzamelaarsveiling. Dat ging in een redelijk tempo. Ons viel op dat het aanwezige publiek vooral bestond uit 40- en 50plussers, maar dat de veiling wordt georganiseerd door jongere mensen. We spraken initiatiefnemer Maarten Anthoni (rechts op de eerste foto) heel kort en beloofden hem later nog eens terug te komen. We willen er toch wel eens iets meer van weten. Duidelijk werd ons in ieder geval wel dat dit voorziet in een behoefte.

De meeste mensen in de zaal (her-) kenden we niet, maar een paar gezichten vielen ons wel op. Nander, die vroeger in de Herberg werkte, zien we nog maar zelden, maar hij was hier volop aan het bieden, op een manier zoals je die ook in films ziet: met de opdrachtgever aan de telefoon. En daar, rechts voorin, die ouwe trouwe Harry Bongers, oud-eigenaar van Portobello in de Gortstraat. We hebben geen flauw idee wat hij tegenwoordig doet, maar het vak interesseert hem in ieder geval nog steeds.

En het aanbod? Dat zal toch ook wel een kwestie van smaak zijn, maar wij zagen genoeg moois. Dat radiootje! En dan die prachtige poster van De Blauwe Week: “Weg met den alcohol!”. Als we een kroeg zouden hebben ging die dus subiet aan de wand 🙂

Wordt nog eens vervolgd! #ZijzijnDeStad

www.veilinghuiskorendijk.nl/index.php

Tags:

Delen op