Geplaatst op 05 maart 2016

Een voorschot op de lente: nieuwe zaken in Middelburg

Lente! Dat is het dan nog wel niet, maar zo voelt het wel. Zojuist deden we een klein rondje door het centrum. Dat was sowieso al lekker, met de zon op onze giechel en de aanblik van al die bijna volle terrasjes, maar het werd nog mooier toen we overal nieuw leven zagen. Nieuw leven? Nou en of:

Eerst waren we in de Langeviele, waar vandaag BMK-interieurs is geopend. Van de oude winkel van Smith Kaas herken je echt helemaal niks meer terug. Wat is het pand diep nu, en wat is de zaak mooi aangekleed! Volgende week is pas de officiƫle opening maar je kunt er nu dus al een kijkje gaan nemen.

Vervolgens gingen we naar Huid en Haar aan Achter de Houttuinen. Die dames hadden gisteren al hun feestje, maar ook zij zijn vanaf vandaag echt open. We zagen henĀ tussendoor nog wel bloemen in ontvangst nemen, van buurtjes BD Store, maar ze hadden hun handen al vol aan de klanten. Goed om te zien!

Daarna ging de route langs Zeeland Bikes aan de Pottenbakkerssingel. Die zaak is nog NIET open, maar lang gaat het niet meer duren. Yvonne vertelde dat ze hoopt dat de winkel volgend weekend open kan. We mochten wel alvast een foto nemen van Niels Huiszoon, die aangeleverde fietsen in elkaar zet. Waar kenden we hem toch ook weer van? Ah ja! Van Zeelandia 2 en fuifjes in Cafe Die Lange. Niels wordt dus de vaste kracht van deze nieuwe fietsenwinkel.

Vervolgens naar het nieuwe Il Senso aan de Lammerensteeg. Ook dit restaurant is vanaf vandaag geopend. Ook Serkan en Daphne hebben de afgelopen weken keihard gewerkt en vierden dat gisteren met een receptie. Maar nu zijn ze klaar voor alle eters. Nieuw is onder meer dat je voortaan ook kunt lunchen bij deze zaak. Een ding rest nog: het meubilair. Gelukkig wordt de rest van de nieuwe tafels binnenkort geleverd. Komt goed!

Tot slot kuierden we nog even naar de Markt. Bij cafe-restaurant Vriendschap staan sinds deze week twee perenboompjes. Dat is alvast een mooie compensatie voor die grote neef op het plein, die er straks niet meer zal zijn.

Thomas van Raay stuurde vanochtend vroeg al een fotootje van de kraam van de De Notenexpres maar wij zagen nu dat de kaashandel uit Bodegraven er ook staat. Navraag leerde ons dat dit permanent is, op alle zaterdagen van het jaar. Fijn toch?

Hoe dan ook: ook daarom voelde het dus als lente. Wij wensen alle ondernemers veel succes en iedereen een prettig weekend. Laat maar bloeien, dat stadje van ons.


Delen op